Vitamina E si suplimentele cu antioxidanti agraveaza cancerul

Vitamina E si suplimentele cu antioxidanti sunt doua remedii administrate frecvent pentru intarirea sistemului imunitar si protejarea sanatatii, insa considerate periculoase la pacientii cu cancer, intrucat grabesc evolutia bolii si raspandirea tumorilor in organism.

Un studiu suedez recent, publicat in revista Science Translational Medicine, a evidentiat un fapt ingrijorator administrarea de vitamina E si antioxidanti la pacientii cu cancer tinde sa agraveze boala si sa o raspandeasca in organism. Mai mult decat atat, medicii avertizeaza ca administrarea artificiala in exces a acestor nutrienti ar putea provoca cancer la persoanele sanatoase.

Daca suplimentele cu astfel de elemente nutritive sunt periculoase, nu acelasi lucru este valabil si in cazul alimentelor care contin acesti nutrienti.

Diferenta o face concentratia, care la alimente este mult mai mica in comparatie cu suplimentele. Ar fi nevoie de consumarea unor cantitati uriase de alimente pentru a se atinge doza considerata periculoasa, ceea ce nu este cazul intr-o dieta normala.

Persoanele cu cancer, dar si cele sanatoase care nu au neaparata nevoie de suplimente cu vitamina E sau antioxidanti ar trebui sa evite administrarea lor pe post de imunostimulatoare sau remedii naturiste pentru diverse boli.