Centrofarm lanseaza in 6 farmacii din Bucuresti campania medicala de testare gratuita pentru depistarea osteoporozei

Din 28 octombrie, Centrofarm demareaza o noua campanie medicala de prevenire si informare privind osteoporoza, in cadrul Programului Castiga Viata.

Campania se va desfasura in 6 farmacii si se adreseaza posesorilor cardului de fidelitate Centrofarm, care vor beneficia astfel de consultatii medicale de specialitate si isi vor putea testa predispozitia pentru aparitia osteoporozei, prin osteodensitometrie.

Campania este realizata cu sprijinul clinicilor Medic Line si are ca scop identificarea persoanelor cu potential risc de osteoporoza sau care prezinta simptome specifice acestei afectiuni. De asemenea, se urmareste informarea, consilierea si educarea persoanelor privind preventia si controlul osteoporozei, precum si adoptarea unui stil de viata sanatos.

"Datorita feedback-ului excelent pe care l-am primit de la pacientii nostri, am decis sa derulam o noua campanie medicala destinata prevenirii si informarii privind osteoporoza. Desi este o afectiune frecvent intalnita in Romania, mai ales in randul femeilor, publicul nu este constient de implicatiile acesteia. Pentru ca simptomele osteoporozei nu sunt intotdeauna evidente, invitam toti pacientii Centrofarm sa participe la testarile prin osteodensitometrie din cele 6 farmacii din Bucuresti, desfasurate in parteneriat cu Medic Line. Astfel, ei pot beneficia de oferte speciale in farmaciile implicate in campanie si de sfaturile celor mai buni specialisti.", declara Dr. Mirela Morosanu, Director Medical Centrofarm.

"Osteoporoza este vazuta in prezent ca o boala, caracterizata prin reducerea densitatii minerale osoase, asociata cu compromiterea structurii osoase trabeculare, ceea ce predispune osul la fractura in urma unui traumatism de mica intensitate sau chiar in lipsa acestuia. Statisticile arata ca osteoporoza este a treia cauza de mortalitate in tarile civilizate, afectand aproximativ 200 milioane de oameni la nivel mondial. In prezent, riscul ca o femeie sa sufere o fractura osteoporotica se apropie de 40%. Ca urmare a acestor cifre ingrijoratoare, atat farmaciile Centrofarm cat si Clinica medicala Medic Line Business Health au initiat programul de sensibilizare a populatiei feminine aflate la risc, pentru diagnosticarea precoce a acestei maladii, chiar inaintea aparitiei primei fracturi de fragilitate.", sustine Dr. Lucica Irina Grigorascu - Medic Primar Endocrinolog, Supraspecializare in Sexologie, Doctor in Stiinte Medicale, Medic Line.

In Romania, osteoporoza este o problema de reala importanta, in conditiile in care studiile releva faptul ca una din trei femei sufera de-a lungul vietii de o fractura osteoporotica, iar 80% dintre cei aflati la risc inalt de osteoporoza si care au avut deja cel putin o fractura, nu sunt nici identificati, nici tratati pentru osteoporoza. In Uniunea Europeana, la fiecare 30 de secunde, o persoana sufera o fractura osteoporotica. La fiecare 20 de minute o femeie se confrunta cu o fractura de sold ca urmare a osteoporozei.

Astazi, pe tot cuprinsul globului, aproximativ 50 de milioane de femei au osteoporoza diagnosticata. In jur de 40% dintre femeile de varsta medie si 15% dintre barbatii devarsta medie vor suferi una sau mai multe fracturi osteoporotice in viitor.

Testari gratuite in 6 farmacii Centrofarm din Bucuresti

Pentru a beneficia de testari gratuite pentru depistarea osteoporozei, pacientul trebuie sa prezinte un bon de cumparaturi de minim 45 de lei facute in farmaciile Centrofarm selectate in campanie, impreuna cu cardul de fidelitate Centrofarm. Consultatiile vor fi realizate de catre doua cadre medicale specializate, in incinta celor 6 farmacii Centrofarm din Bucuresti de luni pana vineri, intre orele 12:00 - 20:00, iar sambata de la 9:00 la 17:00.

Programarile se pot realiza direct in farmacie, la Tel Verde 0800.07.03.07 (Numarul este activ de luni pana vineri, intre orele 09:00-18:00) sau sunand la una dintre farmaciile Centrofarm. Farmaciile Centrofarm in care se desfasoara campania medicala de prevenire si informare privind osteoporoza sunt: Drumul Taberei nr 90 (str. Drumul Taberei nr.90, bl.c8), Afi Cotroceni (B-dul Vasile Milea, nr.4), Liberty (Sos. Progresului nr.151.171), Paris (str.Paris nr.22, parter), Muncii (str. Mihai Bravu nr.196 bl.200) si 13 Septembrie (Cal. 13 Septembrie nr.65-69, bl. 65-67). Pliantul campaniei este disponibil in farmacii sau pe www.centrofarm.ro.

Reduceri la suplimentele alimentare si retete compensate pentru clientii Centrofarm
In perioada campaniei, Centrofarm ofera o reducere de 20% pentru anumite suplimente alimentare - produse adjuvante in tratamentul pacientilor cu afectiuni ale sistemului osos.

Printre acestea se numara Maxilife Locomoflex, Maxilife Cartilaj de rechin (650 mg x 30 capsule), Maxilife Calciu si Vitamina D3, Pursana Complex Articulatii Bio, GoldNutrition Clinical Reumaplus Alivio Activo si GoldNutrition Clinical Ecoreuma Ativo. In plus, toti posesorii de card de fidelitate Centrofarm beneficiaza de o reducere de 12% la retete, pentru partea necompensata, fara a scadea sub pretul de achizitie.

Despre farmaciile Centrofarm
Centrofarm are o experienta de peste 80 de ani pe piata farmaceutica din Romania. Prin campaniile medicale pe care le realizeaza in cadrul Programului "Castiga Viata", Centrofarm isi asuma misiunea de a contribui la ingrijirea si imbunatatirea starii de sanatate a romanilor si incearca sa le schimbe atitudinea fata de propria sanatate.

Campaniile medicale dezvoltate de-a lungul timpului au ca obiectiv informarea, educarea si prevenirea unor afectiuni cu incidenta ridicata precum: diabetul, bolile cardiovasculare, afectiuni ale pielii, obezitatea, osteoporoza, alergiile respiratorii si cancerul de col uterin. Centrofarm detine in prezent 58 de farmacii, dintre care 37 in Bucuresti si 21 in tara.

Despre Medic Line
Clinicile MEDIC LINE au fost infiintate in anul 2005, ca o alternativa privata superioara sistemului public de sanatate, de catre Dr. Mario Grigorascu - fondator si Director General al Medic Line.

Clinicile Medic Line ofera o gama complexa de servicii medicale profesioniste: consultatii medicale si ecografii in majoritatea specialitatilor medicale, baze de tratament recuperare medicala, diverse analize medicale de laborator, servicii de medicina muncii, abonamente medicale, toate practicate la preturi accesibile sau gratuit pentru asiguratii Caselor de Asigurari de Sanatate.

"Clinicile Medic Line pledeaza pentru preventie, tocmai de aceea am ales sa ne implicam in campaniile desfasurate de-a lungul timpului de Centrofarm - pentru depistarea precoce si tratamentul osteoporozei sau depistarea precoce a riscului de aparitie a melanomului. Solicitarile pe care le-am primit in urma acestor campanii au demonstrat un interes tot mai ridicat al oamenilor pentru propria sanatate, iar Centrofarm s-a dovedit a fi pentru Medic Line un adevarat partener in promovarea acestor valori.", a declarat Dr. Mario Grigorascu - fondator si Director General al Medic Line. Pentru a afla amanunte despre Medic Line sau despre promotiile si campaniile lor (ecografii, osteodensitometrii, consultatii gratuite, etc.), va rugam sa accesati www.medic-line.ro.

Pentru mai multe informatii despre campania Cetrofarm acesati: www.sfatulmedicului.ro/centrofarm

Info: Dr. Mirela Morosanu, Director Medical Centrofarm
Tel: 021.313.12.88
[email protected]
www.centrofarm.ro
facebook.com/centrofarm