Tuberculoza exista de cel putin 70.000 de ani, dar poate fi prevenita prin vaccinare

Tuberculoza este o boala infectioasa cauzata de Mycobacterium Tuberculosis, o bacterie care provoaca anual moartea de 1-2 milioane de persoane, adica jumatate din cei care se imbolnavesc.

Conform unui studiu realizat de specialistii suedezi de la Institutul de Sanatate Publica si Tropicala, tuberculoza exista de cel putin 70.000 de ani, insa este o boala care, acum in secolul XXI, poate fi prevenita prin vaccinare.

Coordonatorul studiului, Sebastien Gagneux, sustine ca a analizat peste 250 de tulpini ale bacteriei Mycobacterium Tuberculosis, adunate din diferite parti ale lumii, pentru a identifica originea acestei bacterii.

Asemanari surprinzatoare intre evolutia omenirii si evolutia bacteriei

Profesorul Sebastien Gagneux a descoperit ca bacteria care declanseaza tuberculoza dateaza de cel putin 70.000 de ani si isi are originile pe continentul african. Tulpina bacteriei nu a fost intotdeauna aceeasi, ea a evoluat odata cu omul.

Omul si bacteria au aparut in acelasi loc, iar de acolo au migrat in toate colturile lumii, sustine profesorul Gagneux. Daca in urma cu 70.000 de ani oamenii mureau din cauza ca nu exista leac pentru aceasta boala infectioasa, in lumea moderna exista vaccinul BCG, singura solutie pentru prevenirea imbolnavirii.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa