Vaccinuri recomandate inainte de calatoriile in strainatate

Persoanele care pleca in vacanta in strainatate ar trebui sa se intereseze la medicul de familie cu privire la vaccinurile recomandate in tara respectiva. Sunt multe boli infectioase care pot fi contactate in timpul vacantei, prin urmare imunizarea se dovedeste a fi o solutie mai mult decat indicata.

Vaccinuri recomandate in functie de regiunea geografica

Pentru calatoriile in Europa de Sud sunt recomandate, printre altele, urmatoarele vaccinuri antihepatita A, antihepatita B, antipoliomielita si infectii meningococice, antitetanos si difterie.

Pentru calatoriile in Europa de Nord si America de Nord, vaccinurile recomandate sunt cele antihepatita B, antitetanos si difterie.

Inainte de calatoriile in America Centrala, vaccinurile recomandate sunt antihepatita A, antihepatita B, antitetanos si difterie si impotriva febrei tifoide. Pentru America de Sud, medicii recomanda in plus vaccinul impotriva infectiilor meningococice.

Vaccinurile recomandate pentru calatoriile in Africa de Nord si de Sud sunt antihepatita A si B, antitetanos si difterie, antipoliomielita, antirabie si impotriva febrei tifoide.

In Asia, sunt recomandate vaccinurile antihepatita A si B, antitetanos si difterie, antipoliomielita, impotriva infectiilor meningocoice, antirabie si impotriva febrei tifoide.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa