Ayurveda si silueta

Generalitati

Pentru marea majoritate a oamenilor si pentru reprezentantele sexului frumos in special, preocuparea pentru un aspect armonios al corpului fizic, este una constanta.

Aceasta presupune atentie la ritmul de viata si de alimentatie, preocuparea pentru alegerea celor mai potrivite alimente care sa ne sustina din punct de vedere vital si energetic, existenta unui minim program de gimnastica si miscare mai dinamica pentru a ne mentine in forma etc.

In plus fata de toate acestea, Ayurveda ne invata ca fiecare dintre noi avem o anumita tipologie constitutionala care ne predispune la o anumita structurare a corpului fizic de care este foarte important sa tinem cont pentru a ne putea mentine starea de armonie si sanatate.

Obezitatea

Bolile de nutritie, printre care si obezitatea de diverse grade reprezinta un factor de risc care scurteaz direct sau indirect viata prin compromiterea in diverse moduri a starii de sanatate.

Patologia cardio-vasculara este o consecin adesea a supragreutatii care se situeaza intre factorii de risc pentru cord, fiecare kilogram excedentar apasand “ca o caramida” pe inima.

Pentru multe reprezentante ale sexului frumos, probabil mai mult din motive estetice decat medicale, abtinerea de la supraalimentarie constituie o mare provocare.

Este important sa acordam siluetei noastre o atentie deosebita, fara a trece insa in cealalta extrema, aceea de a urma cure drastice de slabire, diete care intervin asupra organismului nostru intr-un mod agresiv.

Slemol

Pentru persoanele care doresc sa foloseasca si remedii pe baza de plante medicinale pentru armonizarea siluetei exista suplimentul alimentar Slemol, marca Ayurmed. Acesta este obtinut din plante medicinale specifice Indiei si asigura o slabire uniforma si sanatoasa.

Efectul sau benefic se datoreaza extractelor din frunze si fructe de Garcinia cambodgia care, impreuna cu alte plante ayurvedice, ajuta organismul sa slabeasca in mod natural si sa ramana sanatos.

Produsul contine principii alimentare din plante medicinale cu rol de temperare a poftei de mancare, impiedica transformarea glucidelor in grasimi si accelereaza reactiile de oxidare a zaharului.

Stimuland arderea completa a grasimilor si regland metabolismul, suplimentul alimentar Slemol previne obezitatea si tulburarile asociate ei si imbunatateste astfel starea de sanatate generala. Reduce nivelul sanguin al LDL, diminuand fractiunea colesterolului responsabil de accidentele cardiovasculare.

Terapia cu Slemol trebuie insotita insa de un mod corect de alimentatie, care sa presupuna un program de hranire regulat. Astfel, daca vom lua masa in fiecare zi la aceleasi ore, organismul nostru se va adapta acestui ritm, declansand secretia sucurilor gastrice si facilitand procesul digestiei.

De asemenea, o dieta usoara, fara prea multe tipuri de alimente combinate va contribui la reglarea procesului digestiv. Cu cat combinam la o masa mai multe elemente, cu atat sistemul digestiv va fi mai solicitat, esuand in realizarea unei prelucrari optime a hranei.

In India se acorda o importanta deosebita plantelor condimentare, fiind folosite curent in prepararea hranei. Pe langa efectul gustativ, condimentele au unele proprietati terapeutice, astfel beneficiul folosirii lor fiind dublu.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este starea de spirit din momentul hranirii. Astfel, starile de furie, cele depresive sau anxioase au repercursiuni negative asupra organismului, concretizandu-se, printre altele, si prin grasimi depuse inestetic pe corp. La fel de important este sa nu fie desfasurate si alte activitati simultan cu sevirea mesei, cum ar fi cititul ziarului, privitul la televizor, vorbitul la telefon s.a.

In tratatele ayurvedice se acorda o atentie deosebita si hranei care urmeaza a fi consumata. Cel mai bine este ca mancarea sa fie consumata imediat dupa ce a fost gatita sau cel mult la cateva ore dupa aceea. In nici un caz nu este recomandata pastrarea acesteia pentru a doua zi, deoarece isi pierde din principiile nutritive, indiferent de modul de conservare, iar sistemul digestiv va realiza un efort suplimentar pentru a o digera.

Spirulina Star

Pentru persoanele care sunt nevoite sa recurga la o dieta drastica este important sa consume suplimente alimentare care sa corecteze carentele in inerale si vitamine. Recomandam pentru aceasta suplimentul alimentar Spirulina Star, marca Ayurmed.

Spirulina ( Arthrospira platensis) este o specie de alga albastra cu o mare valoare biologica. Ea contine 65% proteine foarte valoroase, similare celor din carne, peste, soia etc.

Contine aminoacizi esentiali si neesentiali, o gama larga de vitamine in cantitati semnificative ( A, E, D, K) si in special vitamina B12. Contine, de asemenea, saruri minerale si oligoelemente din care mai importante sunt : calciu, sodiu, fier, potasiu, magneziu, crom, seleniu, zinc, cupru, mangan, cobalt precum si acizi grasi polinesaturati.

Consumul constant de Spirulina, prin compozitia ei complexa si echilibrata, vine sa corecteze carentele in minerale si vitamine ale alimentelor excesiv prelucrate. Spirulina este indicata in special in regimurile alimentare hipocalorice si neechilibrate, persoanelor care tin regimuri de slabire, varstnicilor, copiilor, persoanelor care depun eforturi fizice mari si sportivilor de performanta.

Spirulina reprezinta una din cele mai bune surse naturale de vitamina B12 in special pentru copii si pentru cei care recurg la regimuri vegetariene. Are efect hipocolesterolemiant si este eficienta in prevenirea si tratarea afectiunilor vasculare ocluzive. Spirulina are actiune antivirala impotriva virusului HIV si virusului HSV1, responsabil de aparitia herpesului labial.

In produsul Spirulina Star, marca Ayurmed, efectele spirulinei sunt completate armonios de cele ale plantei Ashwagandha (Withania Somnifera), ale carei principale actiuni sunt : adaptarea la stres si suprasolicitari, tonic nervos si regenerant global, reintineritor si afrodisiac, imunostimulent, antiinflamator si antitumoral.

Produsul Spirulina Star este recomandat pentru corectarea tuturor deficientelor de principii nutritive naturale, pentru cresterea capacitatii de adaptare la efect fizic si psihic, pentru stimularea imunitatii, pentru efectele antitumorale si de protectia in cursul terapiilor radioactive si citostatice.

Poate fi utilizat cu rezultate bune atat de copii, cat si de varstnici si persoane in convalescenta.