Lupta din interior cu vergeturile!

Generalitati

Vergeturile apar cand scapam de kilograme in plus sau atunci cand crestem brusc in inaltime.

In primul caz, dispunerea lor este verticala, iar in cazul in care acestea apar din cauza cresterii bruste in inaltime, la adolescenti, sunt dispuse pe orizontala.

Cum apar vergeturile?

Cand pielea este mai mult timp intinsa, fibrele de coalgen care o sustin se rup si apar cicatrici in profunzimea tesutului. La suprafata pielii se vad sub forma unor linii de un alb-sidefiu sau roz-violaceu, adica sub forma de vergeturi. Aparitia lor depinde si de gradul de elasticitate a pielii.

Cu alte cuvinte, esti mai ferit de vergeturi daca pielea ta este in conditii optime de sanatate si are toti nutrientii necesari in cantitatile necesare. Statistic, vergeturile se localizeaza mai des in zone precum partea interioara a bratelor, pe sani, abdomen, fese, solduri si gambe. In cazul femeilor care au nascut, vergeturile sunt localizate pe abdomen.

Pot fi estompate

Daca vergeturile tale au culoare rosie-violacee sunt leziuni care se mai pot extinde, pentru ca sunt rani proaspete.

Sporirea elasticitatii pielii le poate opri din evolutie, dar daca vergeturile tale sunt alb-sidefii, leziunile sunt cicatrizate, deci nu mai exista riscul maririi lor in dimensiune.

La aceasta se ajunge la mult timp dupa producerea rupturilor in straturile profunde ale pielii. De aceea, vergeturile albe necesita atenuare.