Acidul hialuronic, minune pentru piele

Generalitati

Acidul hialuronic este din ce in ce mai des folosit in produsele pentru ingrijirea fetei si in chirurgia frumusetii pentru remodelarea trasaturilor buzelor si “stergerea” ridurilor.

Dar, suplimentele alimentare cu acid hialuronic sunt cele care ofera un aport constant, din interior, de substanta necesara pentru mentinerea structurilor pielii. De aceea, pentru eficienta sporita, specialistii recomanda administrarea suplimentelor pe termen lung.

Concentratii mari de acid hialuronic se gasesc in tesuturile conjunctive, in fluidul sinovial care protejeaza articulatiile, la nivelul cristanilului si in structura pielii.

Pentru ca este implicat in hidratarea tesuturilor, iar acest lucru ajuta atat la transportul substantelor nutritive in corp, cat si la purificarea de deseuri, acidul hialuronic ajuta la refacerea si la regenerarea celulara si previne degradarea timpurie a tesuturilor.

Desi joaca un rol foarte important pentru santate, acidul hialuronic se produce in cantitati tot mai mici pe masura ce inaintam in varsta. De aceea deficitul trebuie compensat prin aport extern.

Lumineaza pielea si intarzie ridurile

La nivelul pielii, fibrele de colagen si de elastina sunt cele care asigura fermitatea tesutului. In spatiile dintre acestea se afla insa acidul hialuronic care asigura hidratarea celulara si, implicit, aspectul luminos odihnit si tanar al pielii.

De asemenea, acidul hialuronic amana imbatranirea, principala cauza a imbatranirii pielii fiind deshidratarea fiziologica. Se ajunge la acest fenomen in mod firesc, din cauza faptului ca pe masura ce inaintam in varsta, corpul sintetizeaza cantitati mai mici de acid hialuronic, dar si de colagen si de elastina, fibrele care sustin pielea.

De aceea, cand toate aceste componente sunt sintetizate in deficit se ajunge la ridare si la “prabusirea” trasaturilor fetei.

Ajuta la sinteza colagenului

Acidul hialuronic joaca un rol important si in sinteza colagenului, proteina cel mai des intalnita in organism. Colagenul sustine tendoanele, pielea si cartilajul, iar cantitatea optima de colagen in structurile enumerate le mentine fermitatea si supletea.

Asigurarea unei cantitati optime de acid hialuronic determina si mentinerea unei cantitati optime de colagen in tesuturi, ajutand, de asemenea, la sporirea efectului antiaging.

Hydraplenish plus MSM, 60 capsule vegetale, de la Secom, asociaza formulele patentate OptiMSM si BioCell Collagen pentru mentinerea aspectului tanar al pielii si sustinerea sanatatii articulare.

Hydraplenish plus MSM mentine cantitea optima de colagen si de elastina, fibre care sustin fermitatea pielii si care se deterioreaza odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, produsul Hydraplenish plus MSM mentine cantitatea optima de acid hialuronic in organism, imbunatateste circulatia sanguina si reduce formarea cicatricelor cheloid in caz de arsuri, interventii chirugicale, traumatisme.

Efectele benefice se datoreaza ingredietelor precum colagenul hidrolizat de tip II, condroitinei, acidului hialuronic si metilsulfonilmetan (MSM, OptiMSM) care actioneaza sinergic in organism pentru a proteja si a mentine sanatatea pielii, unghiilor si a articulatiilor.

Detalii despre produsele Secom poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.