Ayurveda si regenerarea

Generalitati

Ayurveda, medicina traditionala indiana, este un sistem medical bazat pe principii universal valabile care au fost confirmate in mii de ani de practica, ceea ce o face aplicabila in orice areal geografic.

Metodele medicinei traditionale indiene pot fi folosite atat in scop preventiv, cat si in scop curativ.

Metode esentiale

In scop preventiv medicina ayurveda foloseste 2 metode esentiale:

Regenerarea si revitalizarea corpului inseamna de fapt refacerea potentialului energetic al structurilor organismului per ansamblu sau a diferitelor componente ale sale.

Terapia de regenerare, numita in sanscrita RASAYANA, are o importanta deosebita, ea putand fi aplicata atat dupa terapia de purificare, cat si simultan cu ea daca organismul necesita aceasta; ea poate fi administrata, de asemenea, si independent de terapia purificatoare.

Poate fi folosita atat in scop preventiv, cat si pentru refacerea organismului slabit dupa o anumita suferinta. Terapia regeneratoare se realizeaza folosind plante sau amestecuri de plante care au urmatoarele actiuni:

Efectele folosirii plantelor cu virtuti regeneratoare sunt prevenirea si inlaturarea starii de oboseala sau de uzura fizica, prevenirea si inlaturarea stresului, anxietatii, depresiei, a uzurii psihice in general, imbunatatirea tonusului fizic si psihic, cresterea poftei de viata.

Ashwagandha Rasayan tab

Star International Med pune la dispozitia persoanelor interesate de aceste efecte mai multe produse marca ayurmed cu proprietati regeneratoare. Unul dintre acestea este Ashwagandha Rasayan tab.

Ashwagandha Rasayan tab are ca si componenta principala planta Ashwaganda (Withania somnifera) supranumita Ginsengul indian. Aceasta planta deosebita are urmatoarele efecte:

Superioritatea fata de Ginsengul chinezesc (Panax ginseng) consta in aceea ca Ashwaganda nu produce sindromul de supradozare, caracterizat prin cresterea tensiunii arteriale, retentia de apa, insomnie, tensiune musculara.

O alta componenta a acestui produs este Chlorophytum arundinaceum care are un important efect tonic general, tonic cardiac, tonic genital feminin si masculin, imunostimulent si detoxifiant. Shatavari (Asparagus racemosus), a treia componenta a produsului, are si ea actiune tonic - nutritiva, regeneranta, antiinflamatoare, antifebrila, preventiv antitumorala.

Produsul per ansamblu este indicat pentru prevenirea uzurii fizice si psihice, pentru indepartarea oboselii, a stresului, a anxietatii, a depresiei, incetineste procesul imbatranirii, stimuleaza regenerarea celulara, creste imunitatea. Este recomandat, de asemenea, ca un important adjuvant in terapia antitumorala. Se poate administra atat adultilor cat si copiilor peste 14 ani.

Spirulina Star

Un alt produs marca Ayurmed, care contine withania somnifera este Spirulina Star.Este un tonic si revitalizant complet pentru organism.

Spirulina star este un remediu ayurvedic obtinut din amestecul Spirulinei (Spirulina platensis) cu Ashwagandha (withania somnifera), plante medicinale ayurvedice care ofera organismului toti aminoacizii esentiali si neesentiali, acizi grasi, betacaroten, minerale (Ca, Na, K, Fe), oligoelemente (Mg, Zn, Cu, Mn, Co, Se), vitamine (complexul B) si protejeaza organismul de tulburarile cauzate de stres.

Datorita continutului bogat in principii bioactive, produsul are actiuni si efecte deosebite: reglarea functiilor organice, stimularea sintezei hormonale (corticosuprarenalieni, tiroidieni), a insulinei. Are si un efect radioprotectiv si reparator al daunelor induse de terapia antitumorala, stimuleaza imunitatea generala si creste capacitatea de adaptare la efort fizic si psihic.

Memo On

Un al treilea remediu ayurvedic produs de Star International Med este Memo On.

Memo On este un stimulent natural al memoriei, obtinut din plante si extracte naturale din plante ce stimuleaza sistemul nervos, procesele psihice, imbunatatesc capacitatea de fixare, acumulare si redare a informatiilor, marind astfel performantele cognitive si intelectuale.

Remediul ayurvedic Memo On confera o stare de optimism, incredere in sine, prospetime si claritate la nivel mental. Diminueaza efectele oboselii mentale, ale epuizarii nervoase, stresului si anxietatii.

Reda increderea si optimismul. Ajuta mai ales in cazul scolarilor, studentilor si persoanelor care depun un efort intelectual sustinut. Are un efect tonic cerebral, benefic persoanelor varstnice. De asemenea, poate fi folosit ca adjuvant in terapia sistemului nervos.