Dupa fracturi, recupereaza-te fara sechele!

Generalitati

Prevenirea pierderii densitatii osoase, respectarea indicatiilor medicului si exercitul fizic sunt cateva masuri obligatorii ce trebuie luate atunci cand se produc fracturile oasoase pentru a permite recuperarea fara consecinte neplacute.

Fracturile de care sufera persoanele in varsta se vindeca mai greu deoarece procesul de sudare osoasa incetineste dupa varsta de 35 de ani. Durerile, amortelile si metosensibilitatea se pot prelungi luni de zile si, in unele cazuri, pot ramane permanente dupa sudarea oaselor.

Atentie la osteoporoza

Dupa varsta de 35 de ani pierderea de tesut osos depaseste depunerea acestuia, iar daca acest proces se accelereaza, oasele devin tot mai fragile si structura lor se aseamana tot mai mult cu a unui burete care are gauri mari in interior. In prima instanta, osteoporoza nu da dureri, iar oasele se deterioreaza in tacere, ani de zile, fara niciun simptom evident. In aceste conditii este recomandat sa cunosti factorii de risc in privinta osteoporozei si, daca prezinti riscuri, sa ceri medicului realizarea unei analize simple numita desiometrie osoasa.

Decalcifierea oaselor care conduce la osteoporoza se produce mai frecvent in cazul femeilor, iar statisticile arata ca de patru ori mai multe femei sufera de osteoporoza, comparativ cu barbatii. In egala masura si persoanele care au o constitutie osoasa fragila, adica si persoanele slabe, prezinta risc de osteoporoza pentru ca au adesea oase cu o densitate mai mica. De aceea, mai ales femeile cu o astfel de contitutie sunt expuse la fracturi dupa menopauza. Atentie trebuie sa manifeste si persoanele care s-au tratat cu medicamente antiinflamatorii, cele care sufera de exces de hormoni tiroidieni si persoanele care fumeaza sau consuma frecvent alcool, deoarece si acestea pot suferi din cauza densitatii osoase reduse.

Unele fracturi necesita chirurgie

Exista doua modalitati de abordare a fracturilor: tratamentele conservatoare care presupun repaus si imobilizare in gips, sau cel chirurgical care reduce la jumatate recuperarea dupa interventie. In cazul in care se decide interventia chirurgicala, articulatiile isi revin mai rapid, la fel si muschii, deoarece nu se mai atrofiaza si conduc la refacerea mai rapida dupa fracturi. Dar nu toate fracturile au indicatie chirurgicala. In cazul fracturilor vertebrale, medicul poate recomanda imobilizarea in corsete speciale pentru perioade de pana la doua luni. Insa, daca medicul va constata ca presiunea produsa de vertebra fracturata lezeaza nervii si exista risc de paralizii, deformari osoase sau artroze, se recomanda interventia chirurgicala pentru a evita vindecarile cu sechele. Artrozele si durerile puternice care raman si dupa sudarea osului sunt principalele riscuri pe care le prezinta vindecarea deficitara a fracturilor, inclusiv a celor vertebrale.

Nu neglija carenta de calciu!

calcium ComplexCele mai multe fracturi ca urmare a accidentelor casnice minore apar la varstnici si sunt cauzate de osteoporoza. Acestea pot fi localizate la nivelul vertebrelor, soldului si pumnului, dar pot fi evitate daca se observa din timp riscul de a pierde din densitatea osoasa si daca se intervine cu suplimente alimentare premium si exercitiu fizic. Kinetoterapia ajuta la refacerea musculaturii care se atrofiaza din cauza imobilizarii necesare in fracturi, iar suplimentarea cu calciu ajuta la solidificarea osoasa.

Secom iti recomanda Calcium Complex Bone Formula, 100 capsule, o asociere complexa pe baza de minerale si vitamine, ce asigura o absorbtie eficienta pentru mentinerea densitatii osoase si o buna functionare a sistemelor osteoarticular, muscular, cardiovascular, endocrin si nervos. Produsul Calcium Complex Bone Formula ofera calciu in cele 3 forme esentiale: carbonat, citrat, malatat si aport de vitamine si minerale, pentru absorbtia optima a calciului. Produsul contribuie la absorbtia, utilizarea normala a calciului si fosforului, la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange, mentinerea sanatatii sistemelor osos si muscular, functionarea normala a sistemului nervos, neurotransmisiei si functiei cognitive si la mentinerea sanatatii psihice. De asemenea, Calcium Complex Bone Formula ajuta la mentinerea sanatatii dintilor, a parului, unghiilor si a pielii, la transportul normal al fierului in corp, la reducerea oboselii si extenuarii si la reglarea activitatii hormonale.

Detalii despre produsele Secom poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.