Digestia dificila tratata prin metoda ayurvedica

Generalitati

Tulburarile digestive se numara printre cele mai raspandite afectiuni si produc unele dintre cele mai neplacute simptome.

In perioade In care trecerea de la un tip de alimentatie la un altul total diferit, cum ar fi perioada posturilor si sarbatorilor religioase, cand dupa o alimentatie preponderent vegetala se trece la o alimentatie bazata pe alimente de origine animala, sistemul digestiv este suprasolicitat iar problemele de sanatate pe care le-ar putea avea se acutizeaza.

Potrivit medicinei ayurvedice, majoritatea bolilor digestive sunt determinate de o dieta dezechilibrata, de obiceiuri alimentare nesanatoase si de excese culinare.
Atat bolile digestive, cat si simptomele lor conexe (indigestie, colici, balonare, diaree, constipatie) pot fi remediate prin aducerea In echilibru a celor trei constituenti ayurvedici care stau la baza tuturor proceselor din organism: Vata (principiul miscarii), Pitta (energia digestiva si metabolica) si Kapha (principiul ce confera stabilitatea structurilor organice).

In acest scop, sunt folosite atat leacuri cu utilitate specifica (purificarea colonica ori hepatica, echilibrarea florei intestinale, neutralizarea hiperaciditatii), cat si remedii ce ajuta functiile digestive (mistuirea, asimilarea, evacuarea toxinelor) si care tamaduiesc leziunile anatomice cu diverse origini.

Asigura-ti o digestie mai buna cu Ayurveda!

In viziunea vindecatorilor antici care au elaborat arta completa a vindecarii ayurvedice, consumarea alimentelor nu este doar un simplu act fiziologic. Hranirea constituie un act mistic, important pentru desavarsirea spiritului si recastigarea sanatatii trupesti. Inteleptii care practicau Ayurveda comparau digestia cu un foc, prin intermediul caruia trupul Isi extragea nutrientii de trebuinta.

Conform acestor teorii , agni sau focul digestiei trebuie sa fie nici prea puternic, dar nici prea slab, pentru o asimilare corespunzatoare. In acelasi timp, starea de epuizare pe care o resimtim adesea dupa o masa copioasa este datorata unui foc digestiv prea plapand. Consumand prea multa hrana la o singura masa putem determina stingerea focului digestiv si o mistuire greoaie (dureroasa chiar!) si incompleta, cu formarea de toxine. Administrarea bauturilor si alimentelor reci va stinge focul digestiv si va Incetini procesarea hranei In stomac si intestin.

In Ayurveda se acorda o mare importanta programului de hranire. Astfel, se recomanda ca micul dejun si cina (luata cu cateva ore Inainte de adormire) sa fie frugale si alcatuite din hrana usor digerabila. In schimb, principala masaa zilei va fi pranzul, luat Intre orele 12-14, cand agni, focul digestiv este In toi. O cina luata prea tarziu, dupa ora 21, oboseste organismul, lucru care poate fi constatat, lesne, a doua zi, Inca de la trezire.

Va prezentam trei produse 100% naturale, din plante ayurvedice, marca Ayurmed, ce au o actiune benefica asupra sistemului digestiv.

Trifyla, protectorul tau digestiv

Suplimentul alimentar Trifyla protejeaza sistemul digestiv, mentine flora intestinala sanatoasa si ajuta la evacuarea intestinului gros si, implicit, la eliminarea toxinelor. Fructele de amla (Emblica officinalis) din compozitie poseda o mare valoare nutritiva, fiind o sursa foarte importanta de vitamina C, aminoacizi, vitamine, saruri minerale si oligoelemente. Ele au efect diuretic si laxativ, iar sucul din fructe scade colesterolul.

Trifyla mai contine si terminalia belerica, o planta ce contine tanin, care este recomandata In tulburarile de tranzit intestinal (diaree) si In tratamentul hemoroizilor. In plus, Terminalia chebula este utilizata traditional In diareea cronica si In caz de hemoroizi.

Studiile experimentale au aratat ca ”amestecul celor trei fructe” are o actiune semnificativa In tratarea cancerului, prin distrugerea celulelor tumorale si protejearea celulelor sanatoase. Trifyla ajuta la corectarea variatiilor In balanta Vata-Pitta-Kapha si contribuie la mentinerea starii de sanatate a sistemului digestiv, la tonifierea si purificarea intestinului gros si a ficatului.

Gascure regleaza functiile gastrice

Suplimentul alimentar Gascure sirop actioneaza cu blandete asupra glandelor gastrice , neutralizand hiperaciditatea si asigurand o digestie normala. Extractele din plante medicinale ayurvedice protejeaza mucoasa gastrica, actionand ca un balsam asupra leziunilor ulceroase de la nivelul stomacului. Datorita acestor proprietati, gascure sirop opreste extinderea leziunilor gastrice, ajutand la refacerea epiteliului gastric si intestinal. Produsul regleaza functiile gastrice si hepatobiliare, contribuie la reducerea excesului de secretii gastrice acide si la normalizarea secretiei biliare si ajuta la refacerea mucoasei gastro-duodenale.

Gascure (tablete) elimina disconfortul provocat de o digestie incompleta, actioneaza eficient In eliminarea neplacerilor cauzate de excesele alimentare sau de mesele copioase, prin intensificarea secretiei gastrice. Produsul confera un bun apetit, prin regularizarea functiilor gastrice, hepatobiliare si a tranzitului intestinal. Este un bun protector al mucoasei gastrice, contribuie la stimularea secretiei biliare, elimina balonarile si senzatia de greata si ajuta la combaterea candidozei bucale.

Administrare: adulti 1-2 tablete, de 3 ori pe zi, dupa masa, vreme de cel putin o luna de zile.

Livecom Sirop si Tablete – Protector natural al ficatului

Suplimentul alimentar Livercom sirop contine principii active din plante care sustin si Imbunatatesc functiile si activitatea ficatului. Este un excelent purificator al ficatului, splinei si sangelui, Indepartand toxinele si deseurile acumulate datorita consumului de alcool, medicamente hepato-toxice si droguri. Protejeaza celula hepatica de agresiuni si contribuie la regenerarea ei, asigurand astfel metabolismul corect al principiilor alimentare.

Are un important efect antiviral, antiinflamator, imunostimulent, antioxidant si antitumoral, efect usor antihipertensiv si diuretic. Persoanelor cu diabet zaharat li se recomanda varianta Livecom sirop fara zahar.

Livercom Tablete completeaza actiunea benefica a Livecom Sirop Imbunatatind functiile si activitatea ficatului, asigurandu-i o buna functionare si regenerare.Administrarea sistematica regleaza secretia biliara, ajutand astfel la digestie, prevenind formarea colesterolului responsabil de accidentele cerebro-vasculare si cardiace.

Readuce In limitele normale ficatul marit, decongestionandu-l, inlaturand senzatia de greata precum si durerile si tensiunile din zona respectiva. Este cunoscut faptul ca starea ficatului influenteaza calitatea sangelui. Datorita calitatilor sale deosebite, Livercom Tablete poate fi folosit cu succes In tratarea unor afectiuni ale sangelui.