Cum sa alegeti dieta potrivita

Generalitati

Oricine doreste sa piarda in greutate are intodeauna o multime de intrebari, dar cea mai importanta dintre acestea este chiar trebuie sa urmez o dieta de slabit.

Din pacate, raspunsul la aceasta intrebare nu este niciodata da sa nu. Raspunsul se bazeaza pe un sfat foarte vechi cunoaste-te pe tine insuti.

Desigur, exista numerosi experti care va pot ajuta in alegerea dietei potrivite, dar cel mai bine este sa adoptati o dieta care sa va satisfaca nevoile individuale, deoarece fiecare persoana in parte este diferita. Indiferent de ajutorul pe care il primiti, dvs. sunteti cei care trebuie sa aleaga cea mai buna dieta pentru dvs.

Cum functioneaza

Multe persoane urmeaza diete prestabilite pentru a pierde in greutate, iar altele evita sa adopte orice fel de dieta stricta si aleg sa urmeze un plan alimentar propriu, care sa implice reducerea numarului de calorii consumate si a portiilor de alimente si mai ales alegerea unor optiuni alimentare mai sanatoase decat cele pe care le-au consumat pana in prezent. Ce functioneaza in cazul dvs.? Poate nu veti afla pana nu veti incerca.

In ultimii ani, tot mai multe persoane reusesc sa slabeasca si sa iti mentina greutatea corporala dorita prin planuri alimentare proprii. In schimb, pentru alte persoane aceste planuri nutritionale nu au dat randament, deoarece unii oameni au nevoie de diete bine structurate pentru a le putea urma.

Puteti urma o dieta mai sticta

Daca stiti ca sunteti genul de persaana care nu numai ca poate tolera, ci chiar prefera sa i se spuna ce anume trebuie sa manance (chiar si atunci cand trebuie sa manance), atunci inseamna ca puteti respecta un regim alimentar bine pus la punct.

Luati in considerare faptul ca dietele pot dura mai mult de cateva saptamani si trebuie sa stiti dinainte daca puteti urma dieta pana la capat. Daca va treziti in fiecare dimineata temandu-va de ceea ce trebuie sa mancati in ziua respectiva, atunci este posibil ca dietele stricte sa nu fie cea mai buna cale de a reduce din greutatea corporala.

Ce ar trebui sa stiti inainte de a urma o dieta

Daca va decideti sa urmati o dieta anume trebuie sa fiti atenti. O dieta prea restrictiva va va determina, probabil, sa va intoarceti la vechile dvs. obiceiuri alimentare. In plus, in cazul in care dieta este prea stricta, puteti avea unele probleme de sanatate din cauza aportului prea mic de anumite elemente nutritive.

Daca manifestati orice fel de efecte secundare nedorite in urma adoptarii dietei precum iritabilitate, slabiciune, sensibilitate la raceli sau dureri de stomac sau cap, programati-va la un consult medical. Un alt dezavantaj al unei diete prea sarace in calorii este nu veti mai avea energie pentru a face exercitii fizice.

Daca urmati un regim alimentar prea strict puteti chiar sa va ingrasati mai mult. Organismul poate incetini metabolismul atunci cand aportul zilnic de calorii este mult prea mic. Orice dieta care este redusa in calorii va cauza pierdere in greutate, dar sa urmati o dieta dietele inseamna adesea ca nu mai puteti consuma alimentele cu care erati obisnuiti. Acest lucru poate duce la sentimentul de privare, ceea ce determina aparitia poftelor.

Daca doriti sa pierdeti in greutate, discutati cu un nutritionist mai intai si incercati sa va remodelati corpul printr-un stil de viata sanatos, care sa includa obligatoriu cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi si o dieta sanatoasa, mai degraba decat prin intermediul uni plan alimentar strict.