Remedii ayurvedice regeneratoare

Generalitati

Iesirea din iarna ne gaseste, de obicei, cu rezerve mai reduse de energie, de minerale si vitamine. Simptomele pentru astfel de deficite se manifesta ca oboseala nejustificata atat fizica, cat si psihica, stari de indispozitie, letargie si tendinta la depresie.

In cazul in care ne confruntam cu aceste simptome Ayurveda ne vine in intampinare cu anumite recomandari pertinente.

In primul rand trebuie sa procedam la purificarea corpului de toxinele acumulate in timpul iernii si putem realiza aceasta cu ajutorul remediilor naturale ayurvedice binecunoscute deja, Margusa si Trifyla, ambele marca Ayurmed.

Urmatoarea etapa consta in administrarea de remedii cu efect regenerator general sau specific pentru anumite parti ale corpului. Dintre remediile regeneratoare generale foarte eficiente sunt Ashwaganda Rasayan Tab, Spirulina Star si siropul Happy Kid pentru copii, toate marca Ayurmed.

Pentru regenerarea anumitor parti ale corpului firma Star International Med pune la dispozitia celor interesati alte doua remedii ayurvedice foarte eficiente.

Globy Forte

Suplimentul alimentar Globy Forte, marca Ayurmed contine principii active care determina efecte de detoxifiere si tonifiere generala a ficatului si splinei, contribuind astfel la mentinerea calitatii optime a sangelui. Acest supliment contine un amestec de plante foarte eficiente pentru corectarea anemiei;

-Emblica officinalis (Indian Goosberry, Amla) este un antioxidant puternic, contine minerale, vitamine, in special vitamina C, care asigura o mai buna absorbtie a fierului in organism. Astfel, previne si trateaza anemia. Actiunea antioxidanta a vitaminei C stabilizeaza acidul folic in alimente si in plasma. Vitamina C determina absorbtia fierului anorganic solubil prin chelare sau prin mentinerea lui in forma redusa (feroasa). De asemenea, planta are proprietati de regenerare, de tonifiere, puternic antioxidante, antiinflamatoare, imunostimulente si antitumorale.

-Punica granatum (Rodie, Dadhima) contine numeroase minerale ( in special fier), acid folic si aminoacizi, are activitate antitumorala, este cunoscuta ca o sursa puternica de antioxidanti, scade absorbtia colesterolului, mareste excretia fecala de colesterol, reduce tensiunea arteriala sistolica in hipertensiune.

-Rubia cordifolia (Indian Madder, Manjistha) este utilizata pentru purificarea sangelui, inhiba agregarea trombocitelor, are actiune antioxidanta, radioprotectoare.

-Tinospora cordifolia (Tinospora, Guduchi) este un imunostimulent eficace, care mareste eficienta actiunii protective a celulelor albe din sange si ajuta la consolidarea propriului sistem imunitar al corpului.

-Curcuma Amada (Amada) are proprietate antioxidanta puternica, contine vitamina A, proteine, acizi grasi, minerale si carbohidrati, stimuleaza formarea sangelui si este foarte eficienta in diabet.

Globy Forte are efect regenerator si tonic general, efect de regenerare a sangelui, fiind extrem de util in perioada de convalescenta si persoanelor supuse unor suprasolicitari fizice si psihice de lunga durata.

Memo On

In cazul in care ne confruntam cu o stare de oboseala predominant psihica se recomanda utilizarea suplimentului alimentar Memo On, marca Ayurmed care este un regenerator al sistemului nervos si stimulent natural al memoriei.

Compozitia sa din plante si extracte naturale din plante stimuleaza sistemul nervos, procesele mentale, imbunatateste capacitatea de stocare si de redare a informatiilor, contribuind astfel la cresterea performantelor intelectuale si cognitive.

Produsul Memo On ofera un sentiment de optimism, incredere, prospetime si claritate la nivel mental. Diminueaza efectele oboselii mentale, epuizarii nervoase si ale anxietatii.

Este recomandat in special elevilor, studentilor si persoanelor care depun un efort intelectual sustinut. Are un efect tonic asupra creierului, benefic persoanelor in varsta. Acesta poate fi de asemenea utilizat ca terapie adjuvanta in caz de tulburari ale sistemului nervos.