Cele mai bune lichide pentru organism

Generalitati

Este important sa includeti o varietate de bauturi in dieta dumneavoastra. In prezent, foarte multi oameni consuma sucuri acidulate si bauturi energizante, nesanatoase. Astfel de bauturi sunt nocive pentru sanatate, in principal din cauza ingredientelor pe care le contin: indulcitori, arome artificiale, cafeina etc. Organismul nu va functiona optim daca alegeti sa beti in mod constant aceste tipuri de bauturi.

Inainte de a va sabota dieta si stilul sanatos de viata, invatati care sunt cele mai bune bauturi pentru organism si cand sa le consumati.

Bauturi sanatoase pentru organism

- Apa. Cu siguranta, apa este cel mai sanatos lichid pentru organism. Daca va simtiti obositi, letargici sau aveti dureri de cap, atunci este posibil sa nu fi consumat suficienta apa. In plus, conform unor studii recente, cercetatorii au constatat ca persoanele care au baut apa inainte de mesele principale ale zilei, au pierdut aproximativ 5 kg in plus fata de subiectii care nu au facut acest lucru.

Apa este extrem de importanta pentru cei care se implica in activitati fizice in mod regulat. Apa ii ajuta sa se hidrateze si contribuie la lubrifierea articulatiilor.

De asemenea, apa este vitala pentru desfasurarea normala a numeroase procese vitale ale organismului.

- Lapte. Laptele este o sursa buna de proteine si calciu - elemente vitale pentru mentinerea sanatatii oaselor. Consumul constant de lapte previne osteoporoza si artrita. Daca aveti dureri articulare, osoase sau de dinti, este important sa includeti in dieta zilnica cel putin un pahar de lapte. Optati pentru varianta de lapte degresat, pentru a evita cresterea aportului zilnic de grasimi.

- Sucuri naturale. Sucurile naturale, fara adaos de zahar, ajuta la prevenirea sau ameliorarea constipatiei. In general, sucurile naturale sunt bogate in vitamina C, calciu, fier si fibre insolubile care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Sucurile naturale sunt de ajutor in ameliorarea anumitor tipuri de infectii urinare. De exemplu, sucul de afine contine substante care inhiba dezvoltarea si aderenta bacteriilor la tesuturile vezicii urinare, prevenind infectiile.

Sucurile naturale neutralizeaza raspunsul inflamator al organismului dupa o masa bogata in lipide. Sucurile din fructe si legume proaspete contin antioxidanti puternici, ce ajuta la reducerea inflamatiei si previn deteriorarea vaselor de sange. Beti un pahar de suc natural dupa o masa bogata in grasimi.

- Ceai. Cand aveti de gand sa renuntati la cafea, ceaiul negru poate fi o optiune sanatoasa. Ceaiul negru ofera multiple beneficii pentu sanatate si contine mult mai putina cofeina.

Ceaiurile ajuta si la tratarea problemelor gastrice prin imbunatatirea digestiei (ceaiul negru ajuta la neutralizarea acizilor din stomac). Datorita calitatilor detoxifiante, unele tipuri de ceaiuri contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

- Limonada. Limonada sprijina functia sistemului imunitar, datorita continutului bogat de vitamina C al lamailor. Faceti limonada din lamai proaspete si apa purificata, in care puteti adauga o cantitate mica de miere.

- Bere. Berea bruna are un continut ridicat de fier, iar fierul este un mineral esential pentru sanatatea celulara a organismului. Berea contine antioxidanti puternici care pot lupta cu inflamatiile. Important de mentionat este ca berea contine in proportie de 93% apa, iar restul procentelor inseamna alte ingrediente naturale (cum ar fi cerealele) care ofera, la randul lor, alte beneficii pentru sanatate.