Cum sa devii motivat mai usor?

Generalitati

Indiferent ca v-ati propus sa slabiti, sa urmati pur si simplu un regim alimentar sanatos, sa faceti mai mult sport sau sa va atingeti un alt scop, este important sa ramaneti motivati.

Pentru a ramane optimisti si centrati asupra scopurilor propuse, este important sa va incepeti ziua cu ganduri motivationale si o atitudine pozitiva.

Iata mai jos cateva sfaturi pentru a va mentine motivatia ridicata, indiferent de situatie.

Strategii pentru a ramane motivati

- Stabiliti-va scopurile pe care doriti sa le atingeti. Faceti o lista care sa contina cateva scopuri realiste pe care trebuie sa le atingeti pana la sfarsitul unei zile. Analizati-le si incercati sa descoperiti de ce anume aveti nevoie pentru a le finaliza. Examinati lista pe parcursul zilei, pentru a ramane concentrati asupra sarcinilor pe care vi le-ati propus.

- Ganditi pozitiv! Faceti eforturi sa va mentineti gandurile pozitive si evitati-le pe cele negative.

- Pastrati-va in forma! Este important sa aveti energie fizica pentru a avea motivatie, indiferent de ceea ce va propuneti. Urmati o dieta sanatoasa si faceti cat mai multe exercitii fizice pentru a avea o conditie fizica de invidiat.

- Evitati persoanele negativiste! Acesti oameni va fura pur si simplu energia si cu ei va veti pierde timpul. Va veti simti stresati, iar starea dumneavoastra de spirit nu va fi una prea buna daca nu-i veti ocoli.

- Inconjurati-va de oameni optimisti si motivati! Energia pozitiva poate fi molipsitoare si in plus, puteti sa invatati destul de multe lucruri daca veti avea in jurul dumneavoastra oameni ale caror strategii le-au oferit succesul.

- Actionati conform scopurilor pe care vi le-ati propus, dar ramaneti flexibili. Niciun plan nu ar trebui sa fie ferm. Cel mai important lucru este sa va atingeti scopurile si obiectivele pe care vi le-ati formulat. In plus, orice activitate sau actiune care nu serveste scopului propus trebuie evitata, intrucat va iroseste energie in mod inutil.

- Asumati-va responsabilitatea actiunilor dumneavoastra. Daca dati vina pe cei din jur, pe ghinion, soarta sau vremuri, veti avea intotdeauna o scuza sa nu luptati suficient pentru a va finaliza actiunile.

- Nu incercati sa atingeti perfectiunea. Perfectionistii sunt perdanti in jocul vietii. Incercati sa obtineti cele mai bune rezultate, dar nu visati la lucruri imposibil de realizat.

- Nu luati succesul prea in serios. Nu uitati ca sunteti oameni si toti oamenii au limite. Nu va obositi inutil si acordati atentie tuturor aspectelor din viata dumneavoastra. Succesul este important, dar nu trebuie sa fie scopul dumneavoastra exclusiv in viata. Chiar daca aveti un esec, nu renuntati la scopurile pe care vi le-ati propus.

Reanalizati situatia si incercati sa ameliorati si sa imbunatatiti aspectele care credeti ca au nevoie de aceste lucruri. Nu uitati: o minte fericita si sanatoasa este cel mai bun instrument de auto-motivare.

- Considerati inactivitatea ca un esec sigur. Daca nu faceti ceva efectiv, daca nu va implicati intr-o actiune, nu puteti invata si nici experimenta. Ca atare, nu aveti cum sa va atingeti niciun scop. Fara munca si daruire nu veti atinge succesul. Nu uitati ca prezentul este pretios si nu trebuie sa ratati nicio oportunitate sau nicio sansa, pentru ca exista posibilitatea sa nu mai intalniti alta. Bucurati-va de viata si incercati sa o imbunatatiti.