Dieta dinainte de nunta

Generalitati

Exista multe diete pe care viitoarele mirese ar fi tentate sa le incerce inainte de nunta. Acestea promit pierderea rapida si cu usurinta a surplusului de kilograme. Cele mai multe dintre acestea nu ofera rezultatele dorite.

Pentru a slabi inainte de nunta, trebuie sa va identificati intai scopul: cate kilograme doriti sa pierdeti si sa stabiliti numarul de calorii pe care trebuie sa-l consumati zilnic, pentru a face acest lucru posibil. Indicat ar fi sa slabiti aproximativ de 500-1000 grame pe saptamana.

Stabiliti impreuna cu medicul nutritionist, care ar trebui sa fie aportul zilnic de calorii pentru a obtine rezultatele dorite.

Masuri pentru a slabi inainte de nunta

- Cand incepeti dieta dinainte de nunta, ar trebui sa evitati alimentele de tip fast-food, dulciurile si grasimile nesanatoase. In cazul in care incalcati ocazional si nesemnificativ aceste reguli, nu considerati dieta un esec.

Important este ca motivatia dumneavoastra sa fie ridicata. Puteti chiar sa utilizati alimentele interzise ca recompense pentru faptul ca v-ati atins obiective partiale: puteti manca o felie subtire de tort dupa ce ati slabit un kilogram. Totusi, nu uitati ca alimentele grase si bogate in glucide contin multe calorii si va vor impiedica sa ajungeti la greutatea ideala inainte de nunta.

Evitati sa mancati cu 24 de ore inainte de nunta, alimente care va baloneaza: alcool, bauturi carbogazoase, alimente procesate sau sarate, fasole sau leguminoase.

- In plus, fata de reducerea numarului de calorii, trebuie sa introduceti in dieta dumneavoastra o multime de fructe si legume. Acestea sunt bogate in vitamine si nutrienti, sunt o sursa foarte buna de energie si au putine calorii. Fructele si legumele ajuta la instalarea rapida a senzatiei de satietate, fara sa mancati multe alte alimente.

Cand sunteti la cumparaturi, cititi cu atentie eticheta produselor pe care le achizitionati. Acestea va pot oferi informatii valoroase cu privire la continutul de grasimi si calorii pe care le contine un anumit produs si va pot ajuta sa va planificati meniul zilnic pentru dieta dinainte de nunta.

- Nu sariti peste mese! Daca nu luati micul dejun sau masa de pranz, metabolismul se va incetini, ca atare corpul dumneavoastra. va arde mai putina energie sau calorii. Consecintele vor fi tendinta de a castiga in greutate si sentimentul permanent de oboseala.

- Magneziul va poate ajuta sa fiti mai putin stresati. Stresul este inevitabil, dar magneziul va poate fi de folos pentru a va relaxa. Aportul de magneziu poate fi echilibrat prin consumul de cereale integrale, legume cu frunze verzi, banane, dar si prin utilizarea de suplimente alimentare care contin magneziu.

Fiti precauti si evitati dietele extreme, postul sau folosirea de suplimente dietetice, pentru a pierde in greutate inainte de nunta. Toate aceste masuri pot avea consecinte grave asupra sanatatii dumneavoastra.

Medicamentele care se considera ca va ajuta sa slabiti va pot provoca anxietate, reflux de acid, intestin iritabil si batai neregulate ale inimii. De aceea, privarea de alimente poate avea un impact negativ asupra starii dumneavoastra de spirit, va poate face iritabili si incapabili de a va bucura de sarbatoarea nuntii.