Remedii ayurvedice pentru sezonul rece

Generalitati

O vorba inteleapta din popor spune ca paza buna trece primejdia rea. Transpusa in domeniul sanatatii, am putea sa intelegem ca preventia este superioara tratamentului.

Ayurveda, medicina traditionala indiana, acorda o mare atentie preventiei. Tocmai de aceea firma Star International Med pune la dispozitia persoanelor interesate o gama de remedii naturale ayurvedice, marca Ayurmed, destinate intaririi imunitatii si prevenirii afectiunilor specifice sezonului rece.

Spirulina Star

Un prim remediu este suplimentul Spirulina Star. Compozitia lui complexa ( aminoacizi, acizi grasi, minerale, vitamine, oligoelemente) contribuie la detoxifierea si refacerea organismului, intarind in acest fel imunitatea.

Spirulina ( Arthrospira platensis) este o specie de alga albastra cu o mare valoare biologica. Ea contine 65% proteine foarte valoroase, similare celor din carne, peste, soia etc. Contine aminoacizi esentiali si neesentiali, o gama larga de vitamine in cantitati semnificative ( A, E, D, K) si in special vitamine B12. Contine, de asemenea, saruri minerale si oligoelemente din care mai importante sunt: calciu, sodiu, fier, potasiu, magneziu, crom, seleniu, zinc, cupru, mangan, cobalt, precum si acizi grasi polinesaturati.

Consumul constant de Spirulina, prin compozitia ei complexa si echilibrata, vine sa corecteze carentele in minerale si vitamine ale alimentelor excesiv prelucrate. Spirulina este indicata in special in regimurile alimentare hipocalorice si neechilibrate, persoanelor care tin regimuri de slabire, varstnicilor, copiilor, persoanelor care depun eforturi fizice mari si sportivilor de performanta.

Spirulina reprezinta una din cele mai bune surse naturale de vitamina B12, in special pentru copii si pentru cei care recurg la regimuri vegetariene.
Are efect hipocolesterolemiant si este eficienta in prevenirea si tratarea afectiunilor vasculare ocluzive. Spirulina are actiune antivirala impotriva virusului HIV si virusului HSV1, responsabil de aparitia herpesului labial.

In produsul Spirulina Star, marca Ayurmed, efectele Spirulinei sunt completate armonios de cele ale plantei Ashwagandha (Withania Somnifera), ale carei principale actiuni sunt: adaptogen (creste adaptarea la stres si suprasolicitari), tonic nervos si regenerant global, reintineritor si afrodiziac, imunostimulent, antiinflamator si antitumoral.

Produsul Spirulina Star este recomandat pentru corectarea tuturor deficientelor de principii nutritive, pentru cresterea capacitatii de adaptare la efort fizic si psihic, pentru stimularea imunitatii, pentru efectele antitumorale si de protectie in cursul terapiilor radioactive si citostatice. Poate fi utilizat cu rezultate bune atat de copii, cat si de varstnici si persoane in convalescenta.

Siropul Happy Kid

Imunitatea copiilor poate fi sustinuta si cu ajutorul siropului Happy Kid, marca Ayurmed, un remediu natural complex cu efect tonic si regenerator pentru organismul copiilor.

Siropul Happy Kid este un remediu ayurvedic excelent pentru asigurarea sanatatii copiilor.

Principiile active ale plantelor medicinale din compozitia sa actioneaza bland, dar eficient in intregul organism al copilului, are efect preventiv si curativ fata de infectiile virale si bacteriene, are un puternic efect antiinflamator si antifebril, expectorant si antitusiv.

Este un eficient imunostimulent.

Coughend sirop

Daca ne confruntam cu o raceala putem utiliza remediul Coughend sirop, un supliment alimentar ayurvedic cu rol de protectie a cailor respiratorii. Are o compozitie complexa din binecunoscute plante indiene cu efect tonic si regenerant asupra aparatului respirator.

Acest remediu este in primul rand un foarte bun antitusiv, fiind eficient pentru combaterea tuturor formelor de tuse: uscata, productiva, convulsiva. Decongestioneaza caile respiratorii prin actiunea sa antiinflamatoare, stimuleaza secretia bronsica, determina fluidificarea mucusului si astfel favorizeaza expectoratia si eliberarea cailor respiratorii.

Poate fi administrat cu succes atat adultilor, cat si copiilor pentru toate tipurile de afectiuni respiratorii acute si cronice. Poate fi folosit ca adjuvant la terapia astmului bronsic. Siropul Coughend poate fi folosit si preventiv pe intreaga durata a anotimpului rece datorita efectului sau de crestere a imunitatii. Pentru persoanele suferinde de diabet zaharat exista disponibila si varianta sirop Coughend fara zahar.