Detoxifierea prin hidroterapie

Generalitati

Hidroterapia (tratamentul cu apa) este una dintre cele mai vechi si cunoscute metodologii de tratament. Hidroterapia a fost folosita pentru vindecarea leziunilor, de catre grecii antici, chinezi si japonezi.

In prezent, exista numeroase metode prin care poate fi aplicata hidroterapia: bai, saune si dusuri. Hidroterapia se bazeaza pe felul in care organismul reactioneaza la apa rece si calda, precum si la anumite presiuni ale apei. Apa stimuleaza nervii, care transporta semnale mai adanc in corp, semnale ce sunt esentiale in stimularea sistemului imunitar, revigorarea circulatiei si a digestiei, incurajarea fluxului de sange si diminuarea sensibilitatii la durere.

Hidroterapia colonului

Hidroterapia colonului, adesea numita si terapia colonului sau irigarea colonului, curata intestinul gros. In cadrul acestei proceduri terapeutul introduce in colon, prin rect, un tub de plastic pentru a administra apa, solutii din plante sau alte substante pentru terapia de colon.

Dupa ce se introduc aproximativ 20 l de lichid, terapeutul maseaza abdomenul pentru a ajuta la inmuierea deseurilor din intestin. In final, apa este drenata din colon. Procedura poate fi repetata de mai multe ori in cadrul unei singure sedinte.

Beneficii - Irigarea colonului poate aduce multiple beneficii organismului. Procedura ofera o hidratare ce permite ca fluidele organismului sa transporte mai eficient nutrienti si apa, catre organe si tesuturi. Prin inmuierea scaunului, deseurile si toxinele vor fi eliminate sub forma de mase moi.

Siguranta - Pot aparea efecte secundare potential grave, daca terapia colonului este administrata intr-un mod necorespunzator. In urma tratamentului excesiv, posibil sa apara greata, dezechilibre electrolitice, insuficienta cardiaca, aritmie, infectii sau coma. Persoanele care sufera de colita ulcerativa, diverticulita, boala Crohn, hemoroizi, tumori rectale sau de colon, nu ar trebui sa suporte nici un fel de forma de irigare a colonului.

Dovezi stiintifice - Nicio cercetare stiintifica nu a dovedit eficacitatea terapiei colonului. Notiunea de purificare provine dintr-o explicatie a modului in care hidroterapia poate imbunatati detoxifierea ficatului si a tractului intestinal, reducand in acelasi timp inflamatia mucoasei sistemului gastro-intestinal.

Metoda Kneipp

Tehnica pretinde ca organismul poate fi vindecat de boli prin eliminarea deseurilor din organsim. Metoda utilizeaza un program de bai calde si reci, bai de aburi pe baza de plante si impachetari pentru curatare si detoxifiere, imbunatatirea circulatiei, stimularea fluxului de limfa si imbunatatirea sistemului digestiv.

Terapeutul va discuta mai intai cu pacientul si va proiecta un program care sa se potriveasca cu problemele sale specifice, iar programele ar putea include urmatoarele:

Talasoterapie

Tratamentul este foarte popular in multe statiuni balneare si termenul este utilizat pentru orice tratament care implica apa de mare sau alge marine. Talasoterapia este un tratament foarte eficient in curatarea si tonifierea pielii. Revitalizarea pielii ajuta la eliminarea unei cantitati mari de toxine la care oamenii sunt expusi zilnic, deci este un plus pentru orice program de detoxifiere.

Apa de mare folosita in talasoterapie este bogata in minerale, care sunt bune pentru eliminarea toxinelor, curatarea si tonifierea pielii. Tratamentele talasoterapiei implica de multe ori inotul intr-o piscina cu apa de mare incalzita sau folosirea unor jeturi cu apa de mare.

Impachetari cu alge marine

Impachetarile cu alge marine ajuta organismul sa se simta mai bine si sa elimine toxinele. Intregul proces este un excelent mod de a scapa de stresul zilnic si ajuta organismul sa se simta reintinerit.

Exfolierea pielii este primul efect al impachetarilor cu alge marine. In mod traditional, sarea de mare este folosita pentru procesul de exfoliere, deoarece este naturala si nu depoziteaza impuritati in celulele pielii si in pori.

Pielea este exfoliata, iar apoi corpul este impachetat in prosoape calde pentru a mentine umeda pulberea de alge. Pulberea poate fi mentinuta pe corp, de la jumatate de ora pana la o ora, in functie de gradul de tonifiere, relaxare sau transpiratie, la care se doreste sa se ajunga.

Cel mai bun mod in care impachetarile cu alge marine ajuta organismul sa se detoxifice este prin intermediul procesului transpiratiei. Astfel, sunt eliminate impuritatile din organism.

O combinatie de suc si alge marine este adesea oferita clientilor pentru a fi consumata in timpul procesului de impachetare, pentru a mentine organismul hidratat si pentru a incuraja continuarea detoxifierii din interior. Este foarte important sa ramaneti hidratati in timp ce eliminati toxinele cu ajutorul transpiratiei.

Dupa ce impachetarea este completa, excesul de pulbere este sters cu carpe calde, urmand un dus stimulant si revigorant. Apoi se va aplica un tonic pentru piele, dar si unele creme hidratante, pentru a mentine netezimea pielii oferita de impachetarile cu alge marine.

Impachetarile corporale cu alge marine contin sare de mare, plante marine, aminoacizi si vitamine esentiale pentru ingirijirea si santatatea pielii. Multi utilizatori sustin ca pielea lor se tonifiaza in anumite portiuni si ridurile mici sunt diminuate de impachetarile cu alge marine. Caldura ajuta la redistribuirea grasimii din celule, iar celulita se diminueaza.

Impachetarile sunt indicate persoanelor cu pielea uscata si crapata. Pielea absoarbe toate mineralele, aminoacizii si vitaminele, pentru a capata o stralucire sanatoasa si pentru a retine mai bine umezeala.