Schimbari in stilul de viata pentru ameliorarea durerii de artrita

Generalitati

Netratata, artrita poate deveni o afectiune cronica cu simptome, cum ar fi durerea severa si inflamatia articulatiilor, ce pot perturba grav desfasurarea normala a activitatilor zilnice.

A invata sa traiti cu artita poate fi destul de dificil, dar prin efectuarea unor schimbari sanatoase in stilul de viata si prin adoptarea a diferite tratamente puteti controla simptomele conditiei si va puteti imbunatati calitatea vietii.

Modificarile sanatoase din stilul de viata, cum ar fi un somn adecvat, exercitii fizice regulate, consumul a putine grasimi si a multor fibre, sunt adesea primii pasi pentru gestionarea manifestarilor artritei.

Controlul durerii in artrita debuteza cu pierderea in greutate

Artrita afecteaza destul de multe persoane, mai ales pe cele supraponderale. O greutate normala este importanta pentru starea de sanatate generala a corpului dumneavoastra, inclusiv a articulatiilor.

Articulatiile care sunt stresate si tensionate de surplusul de greutate se vor uza mai repede, se vor inflama, vor fi mai rigide si vor aparea durerile specifice artritei. De aceea, este necesar sa faceti o serie de modificari care va vor ajuta la diminuarea durerilor artritei:

Stresul si durerile artritei

Stresul, depresia si senzatia ca sunteti coplesiti de durerea artitei sunt frevent intalnite, dar astfel de reactii emotionale pot agrava simptomele artritei, va vor face sa va simtiti mai rau si ar putea deveni piedici in calea tratamentelor medicamentoase sau a exercitiilor fizice care va pot imbunatati starea de sanatate.

Pentru a tine sub control stresul puteti adopta urmatoarele strategii:

Instrumente utile pentru persoanele care sufera de durere cauzata de artrita

Exista multiple activitati care pot sustine lupta impotriva artritei, dar si ajutoare si surse disponibile pe care le puteti folosi in acest scop. Pentru a va imbunatati viata luati in considerare aceste ajutoare: