Crampele musculare cauzate de temperaturi ridicate

Generalitati

Crampele de caldura sunt spasme dureroase, involuntare, musculare care apar de obicei in timpul exercitiilor dificile, realizate in medii cu temperaturi inalte. Spasmele pot fi mai intense si prelungite decat sunt crampele tipice.

Aportul insuficient de lichide poate contribui adesea la declansarea crampelor de caldura.

Cauzele crampelor cauzate de caldura

Cauza exacta a crampelor provocate de caldura nu este cunoscuta, dar are cel mai probabil legatura cu deficienta de electroliti. Diverse minerale esentiale cum ar fi sodiu, potasiu, calciu si magneziu poarta denumirea de electroliti. Acestia sunt importanti pentru multiple functii ale corpului.

Un dezechilibru electrolitic poate provoca probleme medicale. Transpiratia contine o cantitate mare de sodiu si lipsa consumului de lichide dupa transpiratia abundenta, poate duce la o afectiune grava denumita hiponatremie.

Persoanele la care exista un risc mai mare de a face crampe cauzate de caldura sunt:

Care sunt semnele si simptomele crampelor cauzate de caldura?

Crampele cauzate de caldura sunt simptomele care debuteaza cel mai rapid, dintre toate manifestarile bolilor provocate in urma caldurii. De obicei, sunt insotite de transpiratie semnificativa si spasme involuntare ale muschilor mari ai corpului.

Atletii si jucatorii de fotbal fac cel mai des crampe musculare la nivelul picioarelor, iar cei care ridica greutati pot face crampe in zona muschilor bratelor sau cei ai abdomenului.

Tratament

Daca banuiti ca suferiti de crampe cauzate de caldura:

Contactati imediat medicul daca:

Remedii naturiste pentru crampele cauzate de caldura

Crampele declansate de caldura dispar indiferent daca luati sau nu masuri. Acestea raspund ingrijirii la domiciliu. In acest sens puteti sa:

Evitati consumul de tablete de sare care va pot afecta stomacul. In schimb inlocuiti in mod corespunzator volumul de lichide pierdut.