Ayurveda si barbatul

Generalitati

Efectele negative ale stresului zilelor noastre se repercuteaza atat asupra populatiei feminine, cat si asupra populatiei masculine, indiferent de varsta.

In cazul barbatilor, consecintele negative ale stresului se manifesta sub mai multe forme, unele dintre cele mai deranjante fiind tulburarile de dinamica sexuala.

In mod corect, diagnosticul tulburarilor de dinamica sexuala aparute pe fond de stres se formuleaza numai dupa ce, bineinteles, au fost excluse cauzele organice care pot avea aceasta consecinta, cum ar fi:

Cu cat tulburarea de dinamica sexuala apare la o varsta mai inaintata, cu atat ea reprezinta consecinta cauzelor organice enumerate anterior. Insa, in momentul cand aceste disfunctii apar la varste mai tinere, rolul factorului stres este unul principal.

Stresul

Cand spunem stres, ne referim la starea generata de discrepanta intre nevoile si dorintele personale, pe de o parte si conditiile realitatii concrete, pe de alta parte.
Astfel, putem sa avem mai multe feluri de stres, dintre care cele mai de impact sunt stresul profesional si stresul relational si ma refer aici la stresul generat de incompatibilitatile care pot exista pe multiple planuri intre cei doi parteneri ai unui cuplu.

In ceea ce priveste stresul profesional, fiecare loc de munca presupune existenta unui anumit grad de stres, mai mic sau mai mare, insa il suportam cu gandul ca la sfarsitul programului ne vom deconecta acasa.

Insa, daca acasa nu gasim „oaza de liniste” de care avem atata nevoie pentru a ne relaxa si reface, ci un „teren minat”, generat de diferitele conflicte sau dizarmonii cu partenerul de viata, consecinta va fi un cumul constant de stres care va creste treptat in intensitate si se va manifesta sub forma diferitelor boli.

Femeile si barbatii au moduri diferite de reactie la stres. Natura feminina este in general mai extrovertita, in timp ce natura masculina este mai introvertita. Ceea ce femeia catalogheaza drept indiferenta din partea barbatului este, de fapt, modul lui specific de a reactiona la stres. Chiar daca nu este exteriorizat, acest stres este acumulat la nivel subconstient, unde actioneaza insidios si va da nastere la diverse boli.

Evident, exista aici o componenta psihologica majora care necesita o abordare de specialitate, gen consiliere de cuplu. Subliniem importanta comunicarii autentice, profunde, sincere si pline de iubire a celor doi parteneri de cuplu, in vederea solutionarii problemelor lor.

Tulburarile de dinamica sexuala masculina se pot manifesta sub forma lipsei libidoului, erectie slaba, ejaculare precoce, spermatoree, toate acestea cu diferite grade de intensitate.

Potent Power

Din fericire, exista posibilitatea de a interveni cu remedii naturale pentru ameliorarea acestor neajunsuri. Firma star international med s.r.l. pune la dispozitia persoanelor interesate un astfel de supliment alimentar, Potent Power, cu o compozitie complexa, bogata in plante cu efect afrodiziac tonic si stimulent, 100% natural.

Este insa important de precizat de la inceput ca acest remediu nu actioneaza instantaneu, nu este un remediu gen Viagra, ci el actioneaza in mod complex atat asupra sistemului nervos cat si asupra aparatului genital masculin.

La nivelul sistemului nervos elimina starea de stres, de incordare, de surescitare, de lipsa de incredere in sine (stari care pot perturba buna functionare a aparatului genital), insa cresc libidoul si stimuleaza imaginatia erotica, permitand sustinerea unui act sexual prelungit.

Un alt aspect foarte important in acest scop este necesitatea dobandirii de catre barbati a unei informatii corecte legate de posibilitatea dobandirii starii de control asupra energiei sexuale, ceea ce va duce la armonizarea aspectului erotic al relatiei de cuplu. Aceasta are drept consecinta mentinerea starii de sanatate a ambilor parteneri si prelungirea duratei de viata.

La nivel genital masculin, acest remediu are efect tonic, revitalizant datorita continutului de lecitina, minerale, oligoelemente, in special Zinc, cu rol binecunoscut in mentinerea bunei functionalitati la acest nivel.

Prostatosalm

Dupa varsta de aproximativ 50 de ani, disfunctiile sexuale masculine pot apare si in contextul patologiei prostatice, fie ea adenom sau hiperplazie, fie cancer. Patologia prostatica poate beneficia si ea de tratament cu ajutorul remediilor naturale, motiv pentru care firma star international med s.r.l. pune la dispozitie un alt supliment alimentar, Prostatosalm.

Plantele din compozitia acestui produs au o puternica actiune antiinflamatoare asupra prostatei, rinichilor si cailor urinare, inlatura neplacerile cauzate de urinarile frecvente si dureroase din timpul zilei si noptii.

Acest produs se poate administra si preventiv barbatilor cu varsta peste 50 de ani, deoarece se stie ca riscul aparitiei afectiunilor prostatei creste odata cu inaintarea in varsta. Acest produs are de asemenea efect antilitiazic si preventiv antibacterian.

Urinosalm

In cazul in care afectiunea prostatica este insotita si de o infectie a tractului uro-genital, se poate asocia la schema de tratament un alt supliment alimentar, Urinosalm. Acesta are puternic efect antimicrobian cu un spectru larg, datorat in special plantei numita Kankola (Piper cubeba), efect antiinflamator, analgezic si diuretic.

De asemenea, acest supliment este extrem de eficient in combaterea litiazei renale si uro-genitale. Acesta poate fi folosit, de asemenea si in cazul infectiilor urinare la femei si copii, in doze ajustate corespunzator.

In concluzie, buna functionare a aparatului genital masculin este conditionata de starea de sanatate la acest nivel, precum si de starea armonioasa a sistemului nervos care coordoneaza toate functiile corpului.