Cum sa depasiti ejacularea prematura

Generalitati

Ejacularea prematura este o situatie frecvent intalnita la barbati. Deseori, apare in timpul primelor relatii sexuale, atunci cand excitatia sexuala este intensa sau intervine anxietatea de performanta.

Este prezenta in special la barbatii mai tineri. Poate sa apara indiferent de varsta, dupa o lunga perioada de abstinenta sexuala. Ejacularea precoce are rareori o boala la baza, probleme structurale sau fizice.

Purtati prezervativ

Pentru unii barbati este suficienta o bariera intre ei si partenera, pentru ca senzatiile de la nivelul penisului sa se diminueze, fapt care va face ca actul sexual sa dureze mai mult. Daca partenerii isi doresc sa aiba un copil, strategia poate fi utilizata atunci cand femeia nu se afla in perioada de ovulatie.

Prezervative cu substante care au rol desensibilizant

Pentru imbunatatirea performantelor se poate folosi un prezervativ care contine un anestezic, cum ar fi lidocaina sau benzocaina in interior. Daca sunteti predispusi la probleme de erectie sau daca pielea dumneavoastra este foarte sensibila, aceste prezervative sunt cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

In cazul in care nu credeti ca va ajuta, incercati sa utilizati un astfel de prezervativ in timpul masturbarii, inainte de a-l folosi cu partenera. Aceste prezervative pot ajuta la extinderea duratei actului sexual, prin scaderea usoara a senzatiilor de la nivelul penisului. Totusi, evitati sa aplicati lidocaina sau benzocaina direct pe penis si apoi sa intretineti actul sexual fara prezervativ. In acest mod vaginul partenerei ar putea amorti. De asemenea, nu este indicat nici sexul oral, din acelasi motiv.

Tehnica stop-start sau tehnica presarii

Acesta tehnica a fost de mult timp recomandata de terapeutii sexuali, pentru barbatii care doresc sa prelungeasca durata actului sexual. Presupune stimularea penisului in timpul masturbarii pana inainte de punctul de placere maxima si apoi oprirea totala a stimularii sau apasarea usoara a glandului penisului.

Se va astepta pana cand excitatia se va diminua si se va relua contactul sexual. Tehnica se poate repeta de trei ori in cadrul aceluiasi act sexual. De-a lungul timpului veti putea constientiza mai bine senzatiile dupa care ejacularea este iminenta. Stiind acest lucru, veti putea detine controlul prin tehnica presarii glandului penisului sau oprirea actului sexual pentru cateva momente.

Luati in considerare utilizarea de inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei - ISRS

Se pare ca intre ejacularea prematura si serotonina exista un numitor comun. Cei care utilizeaza antidepresive din clasa ISRS experimenteaza uneori ejaculare intarziata. Folosite in anumite doze, ISRS pot reprezenta o modalitate de tratament pentru ejacularea prematura. Daca aceasta posibilitate vi se pare interesanta, solicitati detalii medicului pentru a stabili care este strategia potrivita pentru dumneavoastra.

Experimentati mai mult

Desi este dificil de crezut pentru unii barbati, multe femei sunt satisfacute de un act sexual a carui durata nu este prea lunga. La urma urmei, actul sexual poate fi o necesitate a organismului. Totusi, nu trebuie sa ignorati faptul ca femeile agreaza preludiile mai lungi. Comunicati cu partenera si incercati sa descoperiti ce anume i-ar face placere. Asigurati-va ca intreaga experienta sexuala este placuta si pentru ea.