Sfaturi legate de siguranta la plaja

Generalitati

Vara este perioada in care majoritatea oamenilor se bucura de activitatile in aer liber, cum ar fi inotul, drumetiile, calatoriile, gratarele etc. Totodata, cresc posibilitatile accidentarilor si leziunilor.

Ca atare, este important sa va luati masuri minime de precautie pentru a va distra in conditii de siguranta. Orice om ar trebui sa fie incurajat sa fie activ, dar totodata trebuie sa incerce sa ramana sanatos pentru a se bucura pe deplin de beneficiile activitatilor in aer liber.

Siguranta in apa

Pentru multi oameni, vara nu ar fi vara, fara inot si sporturile care implica apa. Aceste activitati se pot solda cu tragedii daca nu va luati masuri de siguranta. In fiecare an, zeci de mii de oameni se ineaca in intreaga lume si cele mai multe dintre decese, ar fi putut sa fie prevenite.

Printre regulile pe care ar trebui sa le urmati cand inotati si faceti scufundari se numara:

Printre sfaturile pe care trebuie sa le respectati atunci cand doriti sa inotati in propria piscina sau in alta se numara:

Pentru a va afla in siguranta atunci cand inotati in iazuri si lacuri trebuie sa:

Pentru a fi in siguranta cand sunteti la plaja, respectati urmatoarele reguli:

Cand va plimbati cu barca, nu uitati ca toti ocupantii unei barci ar trebui sa poarte veste de salvare. Nu conduceti barca, jet ski sau canoe daca sunteti sub influenta alcoolului.

Supraincalzirea provocata de soarele verii

Vremea calda si umeda determina o crestere a temperaturii interne a corpului si afecteaza mecanismele de racire ale acestuia. Exista o limita dincolo de care aceste mecanisme nu mai pot pastra temperatura normala interna, de maxim 37 grade celsius. Daca temperatura corpului continua sa creasca fara ca acesta sa fie racit suficient, pot sa apara tulburari grave provocate de caldura.

Printre oamenii care se incadreaza in categoriile de risc se numara:

Sfaturi pentru a face fata caldurii verii