Ceai verde, pentru o cura de slabire sanatoasa

Ceaiul verde, cunoscut inca de acum cinci mii de ani, cu efecte terapeutice studiate de acum doua mii de ani, avea consemnate, in anul 2004, in baza de date PubMed, peste o mie de studii stiintifice. In anul 1211, calugarul japonez Eisai scria in cartea sa "Mentine-ti sanatatea, band ceai": "Ceaiul este un medicament miraculos pentru mentinerea sanatatii si are puteri extraordinare in prelungirea vietii".

Astazi, aceste proprietati extraordinare nu mai sunt considerate miraculoase, fiind deja demonstrate si explicate stiintific. Astfel, stim ca ceaiul verde accelereaza arderile, creste nivelul de energie si ne ajuta sa scapam de excesul de grasime si sa ardem caloriile in plus, reducand absorbtia lipidelor si a glucidelor. Mai mult, ceaiul verde nu se rezuma la a ne reda silueta prin topirea grasimilor, ci previne, totodata, si aparitia ridurilor.

Cercetarile au evidentiat prezenta, in ceaiul verde, a teaninei, cafeinei si catechinelor, toate extrem de importante in procesul de slabire. Teanina produce o stare de relaxare si de buna dispozitie fara a cauza somnolenta. Tot teanina imbunatateste capacitatea de concentrare, invatare si memorare a creierului si creste nivelul cerebral de dopamina si de serotonina. In plus, ajuta la detoxifierea organismului, are efect energizant si este utilizata in tratarea oboselii cronice. Astfel, ceaiul verde poate juca un rol esential intr-o cura de slabire, pastrandu-ne capacitatile fizice si intelectuale la cote maxime si ajutandu-ne sa ne detoxifiem organismul.

Efectele benefice ale ceaiului verde nu se limiteaza doar la curele de slabire. Inainte de toate, ceaiul verde previne o gama extrem de variata de boli, incepand cu infectiile virale sau bacteriene, intareste sistemul imunitar si reprezinta una dintre cele mai puternice surse de antioxidanti, reusind, astfel, sa asigure o excelenta protectie organismului nostru, stiut fiind faptul ca atacul permanent al radicalilor liberi asupra bunei functionari a celulelor este cauza unor boli dintre cele mai grave.

Efectele benefice privesc, in egala masura, bolile degenerative cronice, inclusiv cele cardiovasculare, accidentul vascular cerebral, boala periodontala sau osteoporoza, dar si declinul mental. Ceaiul verde este eficient si impotriva artritei reumatoide si a altor afectiuni autoimune, dar si impotriva afectiunilor inimii. Are efect antitrombotic, reduce formarea placilor de aterom responsabile de obturarea arterelor, preintampina pierderea vederii, previne aparitia cariilor, asigura scaderea colesterolului total, crescand, in schimb, nivelul colesterolului bun, previne diabetul, actioneaza pentru deblocarea rinichilor si previne retentia de apa, regleaza tranzitul intestinal, sustine intregul sistem digestiv, stimuleaza ficatul si il protejeaza de substantele toxice.

Astfel, cu ceai verde nu numai ca slabim, dar devenim si mult mai sanatosi, plini de energie si pofta de viata. Intr-o cura de slabire, actiunea ceaiului verde se completeaza perfect, potentandu-se reciproc, cu actiunea acidului linoleic conjugat (CLA). Aceasta combinatie, intr-o formula cu maxima biodisponibilitate, este oferita de Pharma Nord prin produsul Bio-CLA Booster.

Pret: 48 lei (60 capsule).

Produs disponibil in farmacii si in magazinele cu produse naturiste.