Produse bio: avantajele folosirii

Este deja cunoscut si nu poate fi surprinzator pentru nimeni sa afle ca produsele organice sunt mult mai sanatoase si mult mai efective decat cele create in laboratoarele cosmetice.

Toata lumea stie deja ca pentru producerea produselor cosmetice se folosesc multe ingrediente si substante sintetice, create pe cale chimica. In schimb produsele cosmetice naturale si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului, mai presus de asteptari sau de scepticismul unora.

In compozitia produselor cosmetice naturale nu se vor regasi niciodata parfumuri artificiale, coloranti sau alte substante chimice cu potential daunator organismului. Ingredientele de baza ale acestor produse sunt: uleiurile esentiale, plante aromatice si alte ingrediente cosmetice 100% naturale.

Este adevarat ca produsele cosmetice organice sunt un pic mai scumpe, insa riscurile folosirii lor sunt minime, sunt preparate prin tehnologii sigure si destul de complexe, iar beneficiile rezultate in urma folosirii lor compenseaza din plin diferenta de pret pe care o platim in plus.

Folosirea de produse cosmetice organice devine incet-incet alegerea preferata a tot mai multor persoane, indiferent de varsta, atunci cand vine vorba de sanatatea pielii. Cosmeticele organice nu contin parabeni, iar actiunea lor asupra pielii este mult mai blanda. Aceste uleiuri naturale penetreaza pielea in mod mult mai eficient decat o fac cremele hidratante produse chimic, datorita faptului ca structura lor interna este mult mai apropiata de cea a uleiurilor naturale ale pielii.

Sunt recomandate atat femeilor care vor sa-si intretina frumusetea pielii, celor al caror trup trece prin diverse modificari (nastere, fluctuatii de greutate), adolescentilor, deoarece corpurile lor trec in aceasta perioada printr-o serie de transformari, dar si bebelusilor care au pielea foarte sensibila.

De asemenea tratamentele naturale si cosmeticele bio presupun un risc minim de alergii, datorita faptului ca nu contin proteine sintetice. Intrucat aceste produse cosmetice organice nu contin conservanti chimici a caror actiune poate fi nociva, toate tratamentele naturale pot fi folosite pe termen lung, fara a exista riscul niciunui efect secundar. Acest fapt este in mod special important pentru persoanele care folosesc produse cosmetice comerciale de ingrijire a pielii, in fiecare zi.

Utilizarea cosmeticelor care contin ingrediente organice este benefica pentru organism, mai ales daca apar probleme legate de prezenta substantelor chimice, indiferent daca este vorba de iritatii ale pielii sensibile sau alergii minore la unele toxine.

Din ce in ce mai multi parinti aleg sa foloseasca produse de ingrijire bio pentru copiii si bebelusii lor, deoarece organismele acestora sunt inca in crestere si formare si sunt mult mai expuse si mai sensibile fata de substantele chimice ce se regasesc in produsele non-organice.

biorigine

In cazul copiilor si bebelusilor, exista mult mai multe riscuri de a dezvolta reactii alergice la anumite ingrediente, cum ar fi parfumurile. Cosmeticele naturale 100% pentru ingrijirea pielii sunt, cu siguranta, mult mai bune pentru pielea oricarei persoane. Efectele secundare rezultate in urma folosirii produselor organice sunt minime pana la inexistente. Parintii devin din ce in ce mai ingrijorati in legatura cu multitudinea de produse chimice diferite, la care copii lor sunt expusi in fiecare zi.

Copii nu reusesc la fel de bine ca adultii sa faca fata substantelor chimice cu care intra in contact si un numar relativ redus de substante chimice i-ar putea afecta intr-un mod destul de grav. Insa un produs organic, care contine numai ingrediente naturale este de departe mult mai bland si mai bun pentru pielea unui copil si niciodata nu ii va putea provoca probleme de sanatate.

Continuare: BIOrigine.ro