Produse bio: de ce sa le alegem

Pielea este cel mai mare organ si este expusa unei mari varietati de factori, care o pot afecta, cum ar fi: ploaia, soarele, vantul, temperaturile extreme, cat si poluarea. Pe langa toate elementele naturii, asupra carora nu putem avea niciun control, pielea sufera si din cauza altor agenti, pe care noi in mod voluntar ii rasfrangem asupra sa, cum ar fi: igiena, tipul de hrana pe care il consumam si felul in care ne ingrijim pielea.

Oamenii, dar in special femeile, folosesc o mare cantitate de produse cosmetice in fiecare zi. Din crestet si pana in talpi, aplicam o multitudine de lotiuni si creme, numai pentru a arata bine si a ne simti bine.

Cu toate acestea, acordam prea putina importanta faptului ca aproximativ 60% dintre substantele pe care le aplicam pe piele sau pe scalp sunt absorbite in fluxul sanguin. S-a demonstrat, din punct de vedere medical, ca ceea ce se aplica pe piele va fi absorbit in fluxul sanguin si va fi purtat prin tot corpul.

Probabil ca v-ati gandit deja la beneficiile unei diete santoase. Ar trebui sa va ganditi si la efectele produselor chimice pe care le aplicati pe piele si apoi le introduceti, prin masare, in organism. Cosmeticele sintetice contin conservanti, parfumuri si alte substante toxice care pot declansa diverse boli. Produsele cosmetice organice sunt produse din extracte naturale din plante care pot avea un efect fabulos asupra pielii.

Totusi care ar ptuea fi motivele pentru care o persoana foloseste mai ales cosmetice sintetice? In primul rand banii – ingredientele ieftine sunt usor de fabricat si de vandut. Pe langa asta, multe produse cosmetice comerciale pot sa ofere satisfactia unor rezultate foarte rapide.

Majoritatea acestor cosmetice sunt concepute pentru a face ceva simplu pentru noi, pentru a ne ajuta din punct de vedere estetic: sa determine reducerea sau disparitia ridurilor fine, sa faca sa dispara petele provocate de soare, sa dispara imperfectiunile. Va suna familiar?

Acestea sunt numai cateva dintre promisiunile care vi se fac si sa stiti ca pot fi chiar si respectate. Insa de cele mai multe ori cu un pret mult prea mare: asfixierea pielii, accelerarea deshidratarii, foto-sensibilitate. Lipsa oxigenului sau reducerea cantitatii de oxigen din tesuturi duce la imbatranirea prematura a pielii, creste riscul de aparitie a petelor generate de soare. Exact acele lucruri de care am incercat initial sa scapam se intorc acum impotriva noastra.

biorigine

Pornind de la cremele de fata si terminand cu diversele lotiuni de corp, consumatorii de aceste produse, care aleg sa achizitioneze produse organice, fac parte dintr-o categorie din ce in ce mai larga de clienti care prefera sa evite sa utilizeze combinatii chimice de tipul derivatilor de aluminiu, a parabenilor (agenti antibacterieni) si a diverselor pesticide.

Ideea este ca ingredientele sintetice prezinta un potential daunator ridicat, iar in urma utilizarii ingredientelor naturale si organice, vor beneficia atat organismele noastre, cat si mediul inconjurator.

Continuare: BIOrigine.ro