Energie debordanta in 4 pasi

Generalitati

Nu suntem bolnavi, dar totusi avem perioade in care ne simtim obositi, astenici, demotivati.

De vina pot fi greseli banale, dar care au efecte negative considerabile .

Aceste obiceiuri care ne fura energia, perpetuate multa vreme pot cauza aparitia unor boli.

Respecta-ti bioritmul

Studiile internationale sustin ca un adult are nevoie de sapte-opt ore de somn in fiecare noapte. Dar exista si persoane care au un bioritm aparte si care nu se simt odihnite nici daca dorm un numar regulamentar de ore. Prin urmare, conteaza si intervalul orar in care dormim.

Unii oameni au un bioritm diurn, adorm in jurul orei 21.00 si se trezesc in jurul orei 5.00. Acestia functioneaza foarte bine dimineata, dar isi pierd concentrarea spre seara. Altii au un bioritm care ii trimite la culcare dupa ora 23.00 si ii face sa se trezeasca cu mare dificultate inainte de ora 11.00. Aceste persoane au cel mai bun randament spre seara, iar un program matinal este pentru ei obositar si lipsit de eficienta.

Totusi, majoritatea celor care se simt obositi nu pot da vina pe bioritm ci, mai degraba, pe propriile alegeri. Asadar, este esential sa dormim suficient. Altfel, lipsa somnului se traduce prin oboseala, lipsa de concentrare, migrene si slabiciune in tot organismul.

Mese dese, dar mancare mai putina

Bebelusii mananca din trei in trei ore, zi si noapte, iar adultii ar trebui sa faca la fel, dar pe parcursul zilei. Explicatia este ca organismul uman este programat genetic sa sustina digestia din trei in trei ore, acesta fiind si ritmul in care stomacul si intestinul secreta colecistokinina, un hormon implicat in digestie.

Desigur, cantitatea de mancare servita la fiecare masa trebuie sa fie mai mica. In plus, este obligatoriu sa nu sariti peste micul-dejun. Acest lucru se explica prin faptul ca dimineata, creierul nu mai are suficienta glucoza care sa-l ajute sa functioneze optim, daca nu ii este furnizata prin alimente.

De asemenea, si ficatul are rezervele sale de glucoza, aproape consumate si este obligat din acest motiv sa isi obtina animoacizii necesari functionarii optime din surse alternative. Adica “fura” aminoacizii din muschi. Asa apare oboseala fizica, amplificand-o pe cea mentala.

Combina alimentele in mod inteligent

Oricat de ciudat ar putea parea, unele combinatii alimentare ne pot obosi, in loc sa ne dea energie. Cateva linii clare de urmat ar fi ca fructele sa fie consumate singure, fara nimic altceva in special dimineata, pe stomacul gol. Exceptie fac doar fructele acide (ele contin putin zahar si nu faciliteaza fermentarea), care merg cu chefir, iaurt, nuci si seminte.

Fructe acide mure, zmeura, capsuni, rodii, kiwi, grapefruit. Proteinele ar trebui sa fie consumate doar cu legume ce nu contin amidon si, ideal este sa nu combinam mai multe feluri de proteine animale la aceeasi masa.

Mesele copioase si combinatiile alimentare nepotrivite ne supun tubul digestiv unui efort considerabil, iar explicatia pentru senzatia de oboseala dupa masa poate veni si din consumul unei hrane fara suficienti nutrienti.

Foloseste suplimente naturale

Cand lipsa de energie iti afecteaza viata, este cazul sa iei masuri. Produsul Alive!(fara fier), un supliment 100% natural, de la Secom contine peste 130 de nutrienti esentiali, care mentin un nivel optim de sanatate si de energie.

Nutrientii din Alive! (fara fier) se absorb in circuitul sanguin in mai putin de 20 de minute, adica de 5 ori mai repede decat in cazul altor produse similare.

Alive! (fara fier) contine cele mai eficiente ingrediente minerale chelatate cu aminoacizi, extracte din fructe si din legume procesate astfel incat sa-si mentina calitatile, puterea enzimatica si antioxidanta, extracte organice din ciuperci medicinale chinezesti si japoneze, toate ingredientele fiind testate in laborator pentru asigurarea puritatii si eficientei.

Detalii despre produsele Secom poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.