Ramai femeie! Refuza histerectomia!

Felul in care ne raportam la problemele noastre de sanatate face parte din ceea ce ne descrie pe noi ca oameni, parte din paleta de actiuni pe care le intreprindem zilnic.

Fiecare dintre noi suntem supusi la stres, constransi sa luam decizii care ne pot influenta fie cariera, fie relatiile cu cei din jurul nostru. Dar cel mai important este felul in care deciziile pe care le luam ne afecteaza relatia pe care o avem cu noi insine.

Ma voi apleca in cele ce urmeaza spre a sublinia relatia pe care femeile o au cu ele insele. Pentru ca exista un adevarat ritual in acest caz. Femeile sunt acelea care prin natura lor, se pun in slujba feminitatii a naturii frumosului, care le descrie si in care se regasesc. Isi construiesc un templu al feminitatii in jurul lor, iar confortul psihologic, emotinal si sentimentul integritatii sunt ofrandele aduse complexitatii lor.

Am vorbit despre toate acestea ca o introducere in situatia cu care se confrunta o femeie, atunci cand are o problema de sanatate, care vizeaza tocmai aceasta latura. Este vorba de o afectiune foarte des intalnita, fibromul uterin. Chiar daca cele mai multe dintre noi nu stim despre asta sau o tratam cu superficialitate, ea reprezinta o constanta care poate lasa sechele dintre cele mai adanci, atunci cand nu este tratata corespunzator.

Cee ce nu stim pana in momentul in care suntem puse in fata unei astfel de situatii este faptul ca peste 40% dintre femei dezvolta un fibrom uterin. Acesta de cele mai multe ori este o cauza a infertilitatii, dar si mai grava este amenintarea pe care o poate aduce integritatii anatomice feminine.

Nu, nu a atras atentia niciodata aceasta afectiune! Tumora benigna fiind, ea nu te ucide fizic, dar te distruge psihic. Pentru ca la noi in tara prima indicatie in plan terapeutic a fibromului uterin este histerectomia, operatia chirurgicala de extirpare a uterului, un procent covarsitor dintre femeile care au nesansa de a se confrunta cu aceasta afectiune ajung sa fie macelarite (de cele mai multe ori fara sa fie cazul).

Indicatia terapeutica in cazul unui fibrom uterin poate sa fie alta. Poti sa te informezi de alternativele pe care le ai. Poti sa alegi sa RAMAI FEMEIE si sa spui NU HISTERECTOMIEI. De aceea, noi venim in sprijinul tuturor acestor femei, care s-au inarmat cu calm, cu rabdare sau pur si simplu au fost reticente la indemnul histerectomiei, manate fiind de frica sau de un sentiment de conservatorism.

Iar varianta pe care noi le-o propunem este embolizarea. Este un indemn spre informare, un sfat pentru a ramane femei in continuare si a nu fi supuse unei traume care poate sa lase urme adanci, nu numai pe piele, ci si in suflet sau in minte.

La seminariile gratuite RAMAI FEMEIE! REFUZA HISTERECTOMIA! Vom vorbi despre cum este sa traiesti cu un fibrom uterin si cum poti sa il tratezi. Vor fi expuse toate alternativele terapeutice insotite de consecintele fiecaruia.

Tu te apreciezi pentru ca esti femeie. Cei din jurul tau te iubesc pentru ca esti femeie. Noi te ajutam sa RAMAI FEMEIE! Intra pe www.ramaifemeie.ro, citeste, informeaza-te si rezerva-ti un loc la seminariile gratuite RAMAI FEMEIE! SPUNE NU HISTERECTOMIEI!