Retete culinare pentru tatii ocupati

Generalitati

Exista de multe ori o mare diferenta intre ideea de alimentatie sanatoasa si ce aveti timp sa puneti pe masa pentru cina in timpul saptamanii. Sunteti o persoana ocupata, cu un loc de munca care va ocupa majoritatea zilei, si responsabilitatea de a fi tata atunci cand ajungeti acasa?

Desigur, ca v-ati dori sa fiti un bucatar priceput, care sa prepare rapid mancaruri simple rustice pentru copiii dvs., dar adevarul este ca majoritatea copiilor consuma paste, iar majoritatea tatilor nu au timpul necesar pentru a cutreiera magazinele alimentare in cautarea celor mai noi produse de sezon.

Importanta unei diete sanatoase

Furnizarea unei diete sanatoase copilului dvs. atunci cand corpul sau este intr-o dezvoltare rapida este importanta nu numai pentru cresterea sa, dar si pentru a va asigura de construirea unor obiceiuri alimentare adecvate pe care sa le urmeze tot restul vietii.

Retetele urmatoare sunt rapid de preparat, cu beneficii nutritionale majore, si foarte potrivite pentru copiii de 10 sau mai multi ani.

Preparate culinare sanatoase

Macaroane cu branza cu continut ridicat de proteine

In loc sa folositi un sos cremos pentru aceasta reteta, inlocuiti-l cu o versiune mai sanatoasa pe baza de rosii, alaturi de paste din faina integrala cu o multime de legume pentru un adaos de fibre si nutrienti. Gustul de branza va proveni de la parmezan.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puneti intr-o oala, apa si lasati-o sa ajunga la punctul de fierbere. Odata ce apa fierbe, adaugati pastele si gatiti-le conform indicatiilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie mica pentru sosuri, incalziti 1 lingura de ulei si amestecati pana cand legumele se inmoaie.
  2. Scurgeti pastele, apoi amestecati sosul de tomate, apoi adaugati legumele.
  3. Presarati deasupra parmezan si branza Cheddar, apoi puneti recipientul in cuptor timp de 5-10 minute pana cand continutul incepe sa se topeasca.
  4. Majoritatea timpului va fi petrecut pentru preparare, dar daca alegeti sa cumparati legume deja taiate, este o cina perfecta pentru un tata ocupat care doreste ca micutii lui sa manance sanatos.

Pui dulce-acrisor la oala electrica

Oala electrica este unul dintre cele mai bune dizpozitive de economisire a timpului de gatit al unei mese sanatoase, deoarece puteti aseza ingredientele in oala inca de dimineata, si le lasati la gatit toata ziua, iar atunci cand ajungeti acasa aveti o cina aromata gata de pus pe masa.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Dupa introducerea carnii in oala electrica, adaugati ceapa, ardeiul si morcovul.
  2. Intr-un castron separat, combinati sosul de gratar impreuna cu supa si amestecati.
  3. Se toarna apoi acest sos peste carnea de pui si legume, si se fierbe la foc mic timp de 8 ore.
  4. Imediat ce ajungeti acasa, amestecati continutul din oala cu broccoli, orez si ananas si gatiti suplimentar timp de 20 de minute sau pana cand se inmoaie broccoli si orezul s-a fiert.