Purificarea de primavara cu remedii ayurvedice

Odata cu venirea primaverii nevoia de purificare a corpului este resimtita din ce in ce mai intens. Alimentatia mai consistenta, dar mai saraca in cruditati din timpul sezonului rece este in mare masura responsabila de lipsa de dinamism si tendinta la astenie ce apare primavara.

Pentru indepartarea acestor neajunsuri si pentru o mai buna integrare a fiintei noastre in ritmurile naturii ce ne retrezeste la viata odata cu venirea primaverii, exista mai multe solutii. In primul rand este indicat si necesar sa facem cat mai multa miscare in aer liber: plimbari prin parcuri si paduri, pe jos sau cu bicicleta, reprize de jogging, etc, toate acestea ajutandu-ne sa ne punem in miscare muschii si sangele. Permite, de asemenea, o mai buna oxigenare a plamanilor si o intensificare a proceselor de ardere a impuritatilor acumulate in exces de corp.

Apoi, pentru indepartarea acestor impuritati este important sa ne hidratam cat mai bine, urmarind sa consumam zilnic minim 2 litri de apa plata sau de izvor, ori macerate din plante cu virtuti purificatoare. Pentru purificarea corpului si in special a sangelui putem folosi remedii pe baza de plante medicinale cum ar fi suplimentul alimentar ayurvedic Margusa, marca Ayurmed. Acest supliment contine doua din cele mai cunoscute plante medicinale pentru efectele lor purificatoare si antioxidante, si anume Melia azadirachta si Glycyrrhiza glabra.

margusaAceasta combinatie asigura produsului un puternic efect detoxifiant asupra ficatului, efect depurativ si antiinflamator asupra sangelui, curata tenul de diferite eruptii si amelioreaza eficient durerile articulare. Margusa tonifica si energizeaza organismul si contribuie la stimularea sistemului imunitar.Acest supliment se administreaza atat copiilor, cat si adultilor in doze de 1-2 comprimate de 2-3 ori pe zi inainte de masa cu 30 de minute, contribuind la o mai buna purificare a sangelui, a ficatului si a pielii, cu efect antiinflamator, imunustimulator si regenerator.

Tot in vederea purificarii corpului, este important sa combatem tulburarile tranzitului intestinal, in special constipatia. Pentru acestea putem folosi cu trifylasucces remediul ayurvedic Trifyla, marca Ayurmed. Acest supliment protejeaza sistemul digestiv, mentine echilibrul florei bacteriene intestinale, regleaza tranzitul intestinal, ajutand la evacuarea intestinului gros si implicit la eliminarea toxinelor. Aceste efecte remarcabile se datoreaza plantelor prezente in compozitia acestui supliment, si anume fructele de Amalaki (Emlica offcinalis), Haritaki (Terminalia chebula) si Bibhitaki (Terminalia belerica). Amestecul acestor trei fructe are, de asemenea, o puternica actiune antioxidanta, preventiv si curativ antitumorala, antifebrila, antiinflamatoare, antibacteriana si antivirala. Trifyla se poate administra cu succes atat copiilor, cat si adultilor in doze de 1-2 comprimate de 2-3 ori pe zi, inainte de masa cu 30 de minute.

Un alt element important pentru purificare este introducerea in alimentatia zilnica a cat mai multe cruditati, reprezentata de fructe, zarzavaturi si verdeturi de sezon, legume, toate consumate ca atare sau sub forma de sucuri si salate. Aceaste categorii de alimente trebuie, incepand cu primavara, sa capete o pondere din ce in ce mai mare in meniul nostru zilnic.

slemolIn cazul in care am iesit din iarna cu cateva kilograme in plus care ne dezavantajeaza, putem utiliza cu succes suplimentul ayurvedic Slemol, marca Ayurmed. Acesta tempereaza pofta de mancare exagerata si bulimia nervoasa, impiedica formarea grasimilor din glucide, scade nivelul colesterolului sangvin, intensifica procesele de ardere, contribuind la combaterea obezitatii si a complicatiilor ei. Slemol se administreaza 1-2 comprimate de 2-3 ori pe zi inainte de masa cu 30 de minute.

Urmarind sa aplicati toate aceste indicatii va creati conditiile optime pentru a avea o PRIMAVARA MINUNATA!