Cum puteti sa slabiti cand faceti curatenie?

Generalitati

Daca nu aveti suficient timp pentru a ajunge la sala de sport si nu doriti sa cheltuiti bani cumparand aparate pentru exercitii fizice, puteti arde multe calorii cand faceti treburile casnice de zi cu zi.

Specialistii recomanda 30 de astfel de exercitii fizice in fiecare zi, iar rezultatul va fi o casa curata dar si scaderea in greutate.

Curatenie si scadere in greutate

Pentru ca majoritatea oamenilor nu au suficient timp pentru a ajunge la sala de sport, ar trebui sa tina cont de urmatoarele sfaturi pentru a slabi si a-si tonifia musculatura pe masura ce casa lor devine mai curata.

1. Planificati-va sa lucrati grupe specifice de muschi in zile diferite. Intr-o zi solicitati mai mult bratele, in alta picioarele si tot asa pana cand exersati toate grupele musculare.

Lunea, de exemplu, ati putea face actiuni care ar implica mai mult bratele, cum ar fi spalarea cazii, aspirarea, stergerea corpurilor luminoase de praf. Martea, ati putea sa exersati mai mult picioarele prin activitatile care presupun utilizarea scarilor sau cositul gazonului.

Facand astfel de planificari, va asigurati ca toate grupurile musculare sunt lucrate in mod regulat.

2. Concentrati-va asupra muschilor. Daca trebuie sa curatati chiuveta din bucatarie, este normal sa va concentrati asupra procesului de curatare, dar atunci cand curatenia este privita si ca un exercitiu fizic va puteti concentra si asupra miscarilor musculare. Acest principiu ar trebui sa se aplice la toate sarcinile casnice.

3. Nu va grabiti. Ca si multe dintre tipurile formale de exercitii fizice si cele din gospodarie trebuie efectuate cu intelepciune. Atunci cand incepeti un program nou de exercitii, trebuie sa incepeti incet.

Munca in gospodarie implica activitate fizica. Fiti constienti de durerile musculare si de alte simptome ce ar putea indica surmenajul muschilor. Muschii unei persoane sanatoase se vor cosolida treptat, in timp, permitand activitate fizica din ce in ce mai prelungita si intensa.

Numarul de calorii arse in timpul activitatilor in gospodarie

- Curatarea podelei cu mopul - De fiecare data cand curatati podeaua baii sau bucatariei tonifiati si intariti muschii umerilor si bicepsii. Daca aceasta actiune va dura o jumatate de ora, veti arde 112 calorii. Daca veti curata podelele in genunchi, cu peria sau un burete, folosind bratele, veti arde si mai multe calorii (aproximativ 200).

- Aspiratul covoarelor - Daca atunci cand folositi aspiratorul faceti acest lucru cu o singura mana, veti lucra doar cu jumatate din corpul dvs. Pentru ca ambele brate sa fie solicitate si antrenate complet, folositi-le alternativ pentru manuirea aspiratorului.

Daca mentineti o pozitie buna in timp ce aspirati covoarele, veti consolida si muschii abdominali. Utilizarea aspiratorului timp de o jumatate de ora contribuie la arderea a aproximativ 90 de calorii.

- Spalatul vaselor - Oferiti-va sa spalati vasele dupa cina, daca doriti sa ardeti calorii. In acest fel veti putea consuma aproximativ 160 de calorii intr-o jumatate de ora.

Incarcarea masinii de spalat vase, pe de alta parte arde aproximativ 105 calorii in decursul unei jumatati de ora. Deoarece masina de spalat vase se incarca intr-o perioada destul de scurta de timp, a gati mai multe feluri de mancare solicitand mainile ar putea fi un antrenament mai eficient.