Crema de ricotta cu un continut scazut de grasimi si zmeura

Crema de fructe se face de obicei cu fructe si frisca.

Pentru ca numarul de calorii al desertului sa fie mai scazut, frisca va fi inlocuita cu branza ricotta cu continut scazut de grasimi si pentru frcute se va folosi zmeura.

Sfat: se pot folosi afine, mure sau capsuni sau mix de fructe daca doriti. Aceasta reteta poate fi usor dublata.
Ingrediente:

Mod de preparare:

1. Se va pune o lingura de zahar plus vanilia peste 1/2 cana de fructe de padure si se va amesteca usor cu o furculita.

2. Folosind un mixer se va pasa branza ricotta. Se va adauga smantana si se vor amesteca pana cand se omogenizeaza.

3. Se vor adauga restul de fructe de padure in piureul de ricotta impartit in patru pahare sau boluri de desert.

4. Se decoreaza cu fructele pastrate initial si se serveste.

Pentru patru portii.

Continutul nutritional: