Piersici coapte umplute cu migdale

Transforma piersicile proaspete intr-un desert cald fabulos, cu ajutorul unei umpluturi compuse din caise uscate, migdale prajite si frimituri macinate de la prajitura amaretti.

Apoi piersicile se vor coace in cuptor pana cand vor avea o culoare maro si vor fi patrunse.

Pot fi umplute si cu scortisoara. Deasupra se va adauga smantana cu un continut scazut de grasimi si inghetata de vanilie.

Ingrediente:

Pentru umplutura:

Pentru servire (optional):

Caisele uscate sunt o sursa excelenta de potasiu necesar pentru mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale. Prajiturile de amaretti contin albusuri de ou si pasta de migdale si au un continut mai scazut de grasimi decat alte prajituri.

Mod de preparare:

  1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade celsius, se umple jumatate de cratita mare cu apa care se fierbe la foc mare. Se vor taia 4 dintre piersici in jumatate (nu se vor decoji) si li se va inlatura samburele. Se vor fierbe piersicile in apa pana cand se vor inmuia (aproximativ 2 minute). Cu o lingura se vor scoate piersicile si se vor lasa la scurs. Se vor aseza piersicile cu partea taiata in sus intr-un vas de copt.
  2. Pentru umplutura, coaja se va taia marunt si se va pune intr-un castron mediu. Se vor adauga firmiturile de amaretti, caisele uscate, extractul de migdale, coniacul si albusul de ou. Se vor amesteca pana cand se vor omogeniza bine.
  3. Migdalele se rumnesc intr-o cratita mica, la foc rapid timp de 1 minut. Apoi se adauga peste amestecul de fructe.
  4. Se va turna umplutura in jumatatile de piersica, apasand usor, iar deasupra se va presara zahar brun. Se va acoperi vasul cu folie de copt.
  5. Se vor coace piersicile pana cand acestea se inmoaie (aproximativ 25 de minute). Se va indeparta folia se va mari temperatura la 200 grade celsius si se vor lasa pana cand toppingul are culoarea maro-aurie (5 minute). Se vor servi calde, cu o lingura de smantana cu un continut scazut de grasimi sau gheata.

Continutul nutritional la o portie (vor rezulta 8 piersici) este de: