Dansul ca terapie complementara

Generalitati

Cred ca de mai multe ori ti-ai pus intrebarea: ce poti face sa iti imbunatatesti tonusul. Noi iti propunem sa alegi dansul! Este un mod extraordinar de a te relaxa si a te simti bine avand numeroase beneficii pentru sanatate.

Rolul pe care terapia prin dans il are asupra afectiunilor emotionale si pshicice este subliniat si confirmat in numarul din luna ianuarie a revistei British Journal of Occupational Therapy, in care studii clinice efectuate pe pacienti suferinzi de diverse tulburari emotionale dovedeste o imbunatatire semnificativa atat a starii afective de moment si a atitudinii fata de viata, favorizand in acelasi timp si reintegrarea sociala a pacientilor.

Dansul, terapie complementara si adjuvanta

In numarul din luna ianuarie a publicatiei European Journal of Cancer Care, o echipa de medici de la Kings College si Trinity Hospital din Londra au dat publicitatii rezultatele studiului efectuat de ei timp de 6 saptamani asupra beneficiilor pe care le poate aduce dansul atunci cand acesta este folosit ca terapie complementara si adjuvanta in tratarea cancerului.

Atat pacientii care timp de sase saptamani au luat lectii de dans cat si cei care au practicat yoga, au declarat ca au remarcat atat o imbunatatire semnificativa a starii generale de sanatate, cat si o ameliorare notabila a unor afectiuni bine determinate:
- mobilitate redusa
- dureri ale bratelor, umerilor si articulatiilor
- probleme de dinamica relaxare/incordare
- teama si anxietate.

Lista poate continua, pentru ca de multa vreme este cunoscut faptul ca dansul ne ajuta sa ne pastram sanatosi, sa parem mai tineri, sa ardem calorii, sa rezolvam mai senini situatiile conflictuale, sa ne pastram echilibrul interior si sa ne integram mai bine in societate.

Confirmarile insa ca prin dans ne vindecam mai repede de anumite boli ar trebui sa ne incurajeze sa practicam aceasta forma de arta.

Intr-adevar, dansul poate descatusa energii nebanuite care se pot revarsa si ne pot invalui intr-un mod foarte placut si terapeutic. Fie ca vorbim de cele energice, fie de cele tandre, toate reprezinta pana la urma o forma de meditatie si o abandonare care din cand in cand ne face bine.

Dansul inseamna muzica si ritm, de aceea lasandu-ne purtati de pasii de dans, ne vom simti mai fericiti si mai impliniti. Se spune ca prin dans uitam de noi. Iata ca in acest context, acest lucru pare sa fie foarte adevarat.

De aceea va invit sa participati in perioada 30 martie – 1 aprilie 2012 la Sala Polivalenta in Bucuresti la cel mai important eveniment international de dans sportiv din Romania, DanceMasters 2012 pentru a prinde gustul dansului.

Pentru a cumpara bilet, click AICI