Clickmed
programare rapida la medic

Am mare nevoie de ajutor,sfaturi...orice

Diverse
Intrebare postata de Luciana12117807 cu 15 ani in urma

As avea mare nevoie de ajurorul dumneavoastra si ma bazez pe acesta deoarece am indraznit sa scriu pe acest site care mi s-a parut cel mai serios,adica:intrebare si raspuns,nu numai intrebare ca pe celelalte site-uri.Numele meu e marius,am 44 ani,si sunt alcoolic,desi mi-e greu sa recunosc,sunt din craiova,dar lucrez in strainatate ca sofer.Acum un an m-a oprit politia si mi-a retinut permisul pt alcool pe timp de 6 luni,mi l-au dat inapoi cu conditia ca peste un an de zile sa revin sa fac analize sa constate daca am mai baut.Beau zilnic aprox 2 l vin,rare sunt zile cand nu beau.Am realizat gravitatea problemei si de 4 zile nu am mai pus picatura de alcool in gura,dar as avea o intrebare :INTR-O LUNA,DACA URMEZ CU STRICTETE REGIMUL ALIMENTAR SI TOT CE IMPUNE TRATAMENTUL PENTRU FICAT;CREDETI CA AM VRE-O SANSA DE RECUPERARE IN ASA SCURT TIMP.Nu am ciroza...am ajuns doar in faza in care ficatul e inflamat.Va rog frumos ajutati-ma cu un regim alimentar corect,ceaiuri ...si tot ce e necesar sa fac si sa iau.Spuneti-mi ce e strict interzis si ce e foarte indicat.Am auzit ca usturoiul e foarte bun,desi eu stiam contrariul....Ajutati-ma va rog.Va multumesc mult

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am mare nevoie de ajutor,sfaturi...orice"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

simona166117244 (acum 15 ani)

O persoana care are probleme cu alcoolul nu este neaparat alcoolica. Alcoolici sunt considerati bautorii excesivi, ce consuma bauturi alcoolice in mod sistematic, devenind dependenti de alcool, reprezentand tulburari ale starii fizice si mentale.
Dependenta de alcool include patru simptome:
-nevoia incontrolabila de a consuma alcool
-pierderea controlului - incapacitatea de a se limita la un singur pahar de bautura la o ocazie deosebita
-dependenta psihica - simptome provocate de abtinerea de la alcool, ca de exemplu ameteli, greata, anxietate, tremuraturi si transpiratie abundenta
-toleranta - nevoia de a creste cantitatea de alcool consumata pentru a-i simti efectele.
Cel mai frecvent afectat in cazul consumului excesiv de alcool este ficatul.
Atunci cand se trece la dezintoxicare, pentru a inlatura efectul alcoolului asupra organismului,trebuie sa se consume miere si polen care ajuta la regenerarea ficatului sau produse ce contin aceste elemente.Sunt recomanadte si: propolis, usturoi, ceapa, mustar, aloe, catina, ginseng, patrunjel, ulei vegetal, fructe, varza sub toate formele, supa de ceapa, praz, ardei.
Mai puteti folosi pulberea din seminte de patrunjel se administreaza in doza de 1/2 lingurita de 2-3 ori/zi, pe stomacul gol, cu putina apa, timp de 3 saptamani cu 1 saptamana pauza, dupa care se poate relua. Actioneaza asupra sistemului nervos central iacand mai usoara renuntarea la alcool si reface echilibrul mai ales hormonal, distrus de consumul de alcool.
Un alt tratament naturist este ceaiul de pedicuta, 150 ml baut dimineata cu 30 minute inainte de micul dejun si 100 ml cu 1 ora inainte de masa de pranz. Cura dureaza 14-21 zile.
Se mai poate folosi pentru dezintoxicare drojdia de bere, 70 gr, sau infuzia de cimbru.
Sanatate maxima si vointa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de simona166117244
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de simona166117244
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
RALUCA29 (acum 15 ani)

marius, din ceea ce scrii, ma gandesc ca e posibil ca inca sa nu fi dependent de alcool.
Dar, intr-adevar, acest pericol te pandeste de aproape.

Cred ca ar fi important pentru tine sa mergi la medic, nu doar pentru ficat, ci si pentru a te indruma la o clinica specializata, fiindca in situatia ta ajuta foarte mult psihoterapia si terapia de grup.
Daca nu, incearca macar la psiholog, pentru ca e important sa te intelegi si sa te cunosti cat mai bine pe tine insuti, sa intelegi care sunt cauzele reale pentru care consumi alcool si ce poti face sa eviti acest lucru...

Pentru ca uneori, sa nu mai bei - e usor de zis, dar greu de facut...si atunci e bine sa cauti sprijin. Si ar fi super daca ai face toate aceste eforturi acum, cand inca mai ai cat de cat control asupra situatiei...

Mult succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de RALUCA29
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de RALUCA29
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dorina6899908 (acum 15 ani)

Toti naturistii spun ca, cea mai buna planta pt. ficat este ARMURARIU ,poate gasesti capsule, in Romania se gasesc. Consum indelungat,cate 2cps de 3 ori / zi. Multa sanatate si mai ales VOINTA !!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dorina6899908
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dorina6899908
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alin58 (acum 15 ani)

In orice afectiune a ficatului se interzice cu desavarsire consumarea bauturilor alcoolice. Mancarea trebuie sa fie usoara, fara prajeli, tocaturi, grasimi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alin58
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alin58
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
danut (acum 13 ani)

bai, nu te supara dar esti si prost , pai mai zici ca ai 44 de ani si nu stii ce sa faci ar fi trebuit sa dai tu lectii mai departe , pune mana si numai bea alcool si fa-ti ocupatie rapida sa nu te mai gandesti la alcool si baga in tine lapte de vaca cald nefiert proaspat si tot ce tine de legume si fructe si carne de vita fiarta si sa nu uiti supele de pui, de vitel cu toate legumele. ce e atat de complicat tu tre sa fii hotarat nu doctorul ce te crezi in filme cu intruniri de alcoolici pe naiba depinde de tine frate nu te supara pe mine. eu sunt ca in filmul ala cand vreau sa fluier fluier cand vreau sa beau o galeata de vin beau cand nu nu, salut si bafta

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.