Clickmed
programare rapida la medic

Buna

Candidoza
Intrebare postata de george230 cu 15 ani in urma

O intrebare am si eu...vorbeam cu prietenele despre cum se spala vaginul,una zice k nu sunt bune produsele pt igiene,altele ca nu trebuie sa te speli cu sapun..vreau sa-mi raspunda un specialist!cum este normal si igienic sa te speli.....

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Buna"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

(acum 15 ani)

Buna,

Nu este indicata utilizarea produselor de igiena intima precum: servetele speciale, geluri de spalare, sprayuri, talc etc.
De ce?
Folosirea produselor de igiena intima pot afecta echilibrul florei locale ducand la infectii vaginale micotice.
De asemenea, se recomanda evitarea hartiei igienice si a tampoanelor parfumate.

In zona intima se recomanda folosirea sapunurilor cu glicerina fara parfum si coloranti.

Sapunul normal, gelul de dus sau alte substante comercializate sub forma de produse pentru igiena intima schimba echilibrul bacterian prezent in mod normal in vagin si cresc cresc sensibilitatea acestuia si riscul aparitiei de infectii.

De asemenea, nu sunt indicate spalaturile vaginale cu ajutorul irigatorului, decat la sfatul medicului, deoarece vaginul are o activitate de auto-curatare, iar mediul vaginal este acid, nepermitand dezvoltarea bacteriilor.
Prin spalaturile intra-vaginale exista riscul aparitiei unor deraglari in flora locala si de aici dezvoltarea de bacterii si infectii.


Asadar, pentru o igiena intima corespunzatoare putem apela la acele "leacuri babesti" prin spalarea zonei cu ceai de musetel, sau prafuri speciale care se gasesc in farmacii. De asemenea, pentru indepartarea riscului de infectii, se poate folosi (fara a se face abus)o crema speciala, care se gaseste in farmacii la un pret modest - Nidoflor - este recomandat in special in cazul administratii unui tratament cu antibiotice si protejeaza vaginul de infectii si bacterii.

Multa sanatate!

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
andrei178 (acum 15 ani)

Exact cum ti-a spus Omnia asa este! Una este igiena vulvei, a exteriorului si alta a vaginului, a interiorului. Mare grija la spalaturile interne facute fara recomandare, pot face mai rau decat bine, in unele situatii. Daca esti sanatoasa, din cate stiu de la specialist, o irigatie interna o data, de doua ori pe luna cu un plic de Tantum Rosa de la farmacie este suficient. sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de andrei178
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de andrei178
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
hci (acum 15 ani)

Normal si igienic este sati faci spalaturi vaginale cu solutii antiseptice gen Septovag sau Tantum Rosa

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de hci
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de hci
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.