Clickmed
programare rapida la medic

Escitalopram - sevraj ?

Tulburari psihice
Intrebare postata de Andrada2804 cu 4 ani in urma

Buna ziua,
Sunt in faza de sistare a depresinalului. Este normal sa ma simt extrem de ametita si sa am bataile inimii accelerate? Ma ingrijoreaza acest lucru. Cat dureaza sevrajul acesta? Ce as putea lua pentru a ajuta organismul? Momentan iau vitamine si magnerot si omega3... Miercurea trecuta 08.01.20 a fost ultima zi când am luat un sfert de depresinal iar simptomele de sevraj au început vineri 10.01.20.Am urmat timp de 9 luni acest tratament prescris de către un psihiatru din oras deoarece aveam de peste 2 ani atacuri de panica si mi-am slabit psihicul. Dozajul a fost escitalopram 5mg/zi, crescut pana la 15mg, si ulterior redus din nou la 5mg/zi deoarece nu ma mai simțeam bine de la el luat in doza mai mare. In ultimele 6 luni de zile am luat 5mg/zi. In prima luna am luat si Xanax de 0.25mg de 3 ori pe zi. Am urmat schema de sistare prescrisa de medic. Legat de insomnii zilele acestea, adorm mult mai greu dar adorm într-un final, insa ma ingrijoreaza ameteala. Nu mai doresc sa iau in continuare escitalopram deoarece ma simt puternica acum, am scapat de atacurile de panica si cel mai important am învățat sa le gestionez. Vreau sa știu doar dacă aceste simptome de sevraj sunt normale, sa știu cu ce am de-a face. Starile de anxietate acum sunt datorita îngrijorării mele vis-a-vis de ameteala. Mulțumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Escitalopram - sevraj ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.