Clickmed
programare rapida la medic

Bună ziua , de 3 ani ma confrunt cu extrasistole.
Acum 2 ani beam multă cola ,energizante ,cafea, ciocolată,si aveam o viata sedentară.
Am ajuns la primul cardiolog abia dupa un an,pentru că nu le am dat importanța pana atunci . Analizele au ieșit bune , mi sa dat sa iau magnerot si alte vitamine pe lângă. S au mai calmat cat de cat, si am fost mai bine o perioadă cam juma de an . Cand am intrat in a12.a au reapărut iar , dar mai rau..le simteam in fiecare zi , oboseam,amețeam daca mergeam mult..am zis ca e din cauza stresului,pentru bac si cine stie . Cand am terminat a12a am zis sa merg sa vad alt cardiolog:) i am explicat că de aproape 3 ani le am,doar ca de cand cu ultimul an de liceu sau intensificat. Bun, am facut 2 holtere unul prin iunie , si altul prin iulie ,unde mi au ieșit doar 40 de ex atriale si 80 ex ventriculare , si la al2lea 35 de ex atriale si 70 ventriculare . Nu mi sa dat tratament decât magnerot iara. Am făcut vreo 3 eco,în iunie, august , si ultimul in sep când am fost la ultimul consult . Inima mea arata perfect sănătoasă asa mi sa zis. Am făcut un test holter de efort, unde mi sa zis ca din cauza ca nu fac mișcare suficientă am acest puls mare . ++ analize de sânge care au ieșit în valori normale. Pe 1 sep am fost ultima oara la cardiolog,i am spus că tot asa sunt ,cu extrasistole, am si pulsul mare ,câteodată in repaus il am si peste 110 ,câteodată e normal 80-90 . Am momente cand obosesc când merg pur si simplu si trebuie sa ma opresc sa trag aer adânc în piept , ameteli câteodată . Asa ca a decis sa ma treaca pe tratament cardiologic. Mi a zis sa iau 1-0-1 CORLENTOR. Am început tratamentul undeva prin 15 sep, a zis sa il tin o lună și dupa sa vin la control, iar daca ma simt rau sa o sun . Vreo 3 sapt m am simtit chiar bine , mai aveam pulsul mare câteodată, dar revenea imediat la normal ,mai aveam cate o palpitatie dar nu mai erau asa exagerate ,nu ma mai simteam asa obosită când mergeam , ameteli nu mai aveam. Doar pulsul ala mare ma deranja . Am zis ,ca gata poate poate scap de ele însfarsit si voi fi bine. Da de unde . Acum o sapt si ceva mi sa facut iar rau , mergeam pe stradă și am obosit ,simteam ca imi bate inima destul de puternic si neregulat si ca nu imi intra destul aer in plămâni. De atunci de o sapt incontinu am extrasistole iar , zi de zi, am 1-2-3 pe ora , cam asa presupun , nu toate le simt . Câteodată am si mai multe pe ora . De obicei imi apar dupa ce merg sau fac vreun efort . daca stau linistită in pat nu mai apar .
Pulsul su tensiunea mea oscilează, tensiunea e bunicica sa zicem , o am 12 , câteodată e putin mare undeva la 13.8 , am zile când o am si mică, 10 , 11,adică oscilează , o singura data am avut o mare de a trecut de 14 in rest nu . Mai mult pulsul imi face probleme . De câteva luni am incercat sa fac orice ,am început să fac mișcare sa ma plimb cat de mult pot ,chiar dacă simteam ca cad jos de la ce ameteli aveam:)) de fumat,nu fumez , nu mai beau cola de mai bine de un an ,nici energizante ,ciocolată pap rar de tot ,nici cafea . Am incercat sa mănânc cat mai sănătos și vad ca degeaba . Ah da , mai de mult a apărut și o durere surdă in mana stanga ,câteodată si dreapta mai mult la încheietura adică nu radia spre toată mana , am câteodată dureri in anumite zone,care tin pana la un minut , si in piept dar nu radiaza in alte zone. I am spus doamnei doctor dar cica nu ar fi dureri cardiace . Ciudată e ca le am câteodată,nu zi de zi ,si apar brusc .. Infine ,mentionez ca am doar 19 ani , si da sunt putin plinuta fata de kilogramele pe care ar trebui să le am normal .
Cum as putea sa scap altfel de aceste extrasistole? chiar nu stiu ce sa mai fac..sunt foarte deranjante :(
Sunt periculoase ? va trebui să revin oricum la control,pe joi abia , ca sa vada cum a decurs cu tratamentul daca nu imi va mari doza. Da ,si am fost si la un Psiholog, am crezut ca poate sunt stresata,dar nu.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "BBună ziua?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.