Clickmed
programare rapida la medic

In cat timp ar trebui sa treaca bubitele aparute in Zona Zoster?

Varicela si zona zoster
Intrebare postata de Utilizator11571396198 cu 4 ani in urma

Buna ziua,
Am fost diagnosticata cu Zona Zoster si am urmat tratament cu Aciclovir cate 5 pastile/zi, timp de 7 zile. Am ajuns la medic dupa vreo 10 zile de la debutul bolii (pe 15 septembrie am vazut 2-3 bubite grupape pe abdomen dreapta, cu aspect de blanda, simptomele de amortire, usturime, sensibilitate la nivelul pielii la atingere pe toata partea dreapta, din față si pana in spate la coloana. Ulterior, cred pe 16 -17 septembrie mi au mai aparut cateva bubite si dispersate ici colo si cateva grupate, dar nu sub forma de "ciorchine" sau banda. Vazand asta, am inceput sa ma dau cu unguent Aciclovir (mai aveam in casa jumatate de tub), timp de 3 1/2 zile timp de 5 ori pe zi la orele indicate in prospect. Atat mi a ajuns. Stiu, trebuia sa merg la un doctor dermatolog, dar nu aveam trimitere, iar la cu plata nu mi permit, asa ca am asteptat data de 23 septembrie cand aveam programare la medic, m a consultat si mi a dat o trimitere cu care m am prezentat a doua zi la dermatolog. Acesta mi a prescris o reteta cu Aciclovir pastile si Paracetamol pentru calmarea durerilor. Din proprie initiativa am mai folosit si o CREMA Aciclovir, eu am cerut unguent, farmacista mi a dat crema ca cica e tubul mai mare si sa mi ajunga. M am dat doar o zi, de cele 5 ori asa cum scrie in prospect, iar a doua zi, pe toata portiunea pe care m am uns eram rosie, parca era fripta, umflata pielea si ma manca ingrozitor. Facusem reactie la unul dintre componentele cremei. Am luat legatura cu asistenta de la cabinetul dermatologic unde fusesem si mi a recomandat sa spal usor cu apa simpla, calduta spre rece. Ulterior toata aceasta portiune s a jupuit de piele. Bubitele au capatat cojite, am facut un dus scurt (asa cum mi a recomandat medicul dermatolog) pe 12 octombrie, in rest zilnic bai partiale, prin partile esentiale. Intre timp au cazut cojitele, dar mi se pare ca se fac/s au facut altele. Acum stau si ma uit la bubitele astea si ma gandesc cand vor trece...asta voiam sa va intreb, poate am gresit ceva, dar cand si unde?! Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc multa sanatate. Cu stima,

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "In cat timp ar trebui sa treaca bubitele aparute in Zona Zoster?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.