Clickmed
programare rapida la medic

Psihoza cauzată de consum droguri și alcool ? Va rog sa ma ajutați ?

Psihoze datorate substantelor halucinogene
Intrebare postata de MembruMobileApp150330210313389 cu 4 ani in urma

Buna ziua... e vorba de soțul meu care a consumat 18 ani droguri ...alcool..și combinate de multe ori ! In momentul in care a încercat sa le oprească brusc are o psihoza f f puternica.. i se pare ca aude voci .. ca lumea care e pe strada ar vorbi cu el ( deși e imposibil , locuim in Germania , unde nu toți oamenii vb romana clar ), i se pare ca și eu la un moment dat i-am spus ca îl omor ! Nu știu ce sa fac am fost la psihiatru ia dat tratament cu Risperidona 1mg ( o pastila dimineața , una seara ) ! La mai ajutat la atacurile de panica și starea de frica dar psihoza e tot acolo...a mai pățit cineva așa ceva? Sau ma poate lămuri un doctor? Face psihoterapie și Dna doctor spune ca tinde sa creadă ca e schizofrenie .. eu totuși ma îndoiesc.. va rog sa ma ajutați sunt disperata

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Psihoza cauzată de consum droguri și alcool ? Va rog sa ma ajutați ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Utilizator11625816527 (acum 2 ani)

Eu astăzi am văzut mesajul tău . Deși el este postat acum un an dar am îndrăznit sa îți scriu deoarece știu ca soțul tău încă mai are nevoie de timp sa se vindece . Nu sint medic dar îți pot spune din experiența . Vocile vor dispărea in timp el se va obijnui cu ele la început el trece prin teama și frica de ele va crede ca trebuie sa facă ce zic ele vocile pot fii de femeie bărbat copii . Va vorbi cu ele va rade cu ele și va plânge . Dar tu trebuie sa ii fi alături va scapa de aceasta trauma când va începe sa le întrebe cine sunt vocile de unde vin . Tu vei da dovada de răbdare chiar dacă el arunca cu mâncarea pe pereți prin casa sau sta in baie 6 sau 8 ore chiar dacă îl vezi ca vorbește singur sau rade singur . Soluția este doar pastila care încearcă sa ii stabiliească dopamina și serotonina oricum el nu va avea încredere in medicamente . Nu încerca sa te cerți cu el deoarece este rupt de realitate chiar dacă vorbește cu tine . Încearcă sa ii faci cât mai multe activități . Nu îl lasa singur pe strada deși el poate sa ți se para ca e perfect el nu e . Înfățișarea se va schimba arată ca un om care a pierdut ceva care este trist și obosit . La un moment dat vocile îl vor obosi și va deveni nervos . Deaceea îți zic fi calma înțelegel dai activități de făcut sa se spele singur sa își gătească sa facă curatenie sa nu îl lași afara ne însoțit in mintea lui este cineva care îl urmărește numai timpul poate rezolva situația nu îți pierde speranța și vocile vor dispărea dar pot sa reapară când elemente negative cum ar fi moartea cuiva , datorii , probleme apar in viața lui atunci va auzi dinou acele voci . Soluția este tratamentul și activitatatile zilnice și sa aibă pe cineva alături care are încredere și care ii oferă dragoste sa nu simtă ca este incriminat pentru ce a făcut . Și sa nu ii reproșezi dacă vrei sa îl faci bine . El își va reveni și vocile dispar atunci când el se va înțelege pe sine și sufletul ii va fi linistit . Fereștel de substanțe și alcool Fă-l sa renunțe ca totul sa vina de la el . Multă sănătate nu sunt medic dar poate te va ajuta răspunsul meu . El in mintea lui are multe întrebări cine e el ? De ce e așa ? Dacă sigur acea sunt părinții lui ? De unde venim ? De ce avem religia asta de ce nu o pot schimba …. Sănătate și răbdare totul se rezolva in timp .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11625816527
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11625816527
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.