Clickmed
programare rapida la medic

Asberger, depresie psicotica, hikikomori, cum sa o ajut pe fiica mea?

Autism
Intrebare postata de Utilizator11560015324 cu 4 ani in urma

Buna seara, fata mea are 15 ani, in noiembrie 2017 a suferit de bulism in scoala, a inceput sa refuze sa mearga la scoala, self cutting, agresiune fata de parinti dand cu picioarele si aruncand cu obiecte la solicitarea de a merge la scoala. In dec. /ian. internata in neuropsichiatrie infantila, iese cu diagnostic de disturb post-traumatic de stress si talofen. Neuropsichiatra schimba tratamentul in risperdal si diagnosticul in depresie psicotica. In mai 2018 a renuntat la scoala, dar s-a prezentat la examene. Cerem a doua parere si e diagnosticata cu autism de inalt functionament. Incepe liceul si in noiembrie 2018 nu mai vrea sa mearga la scoala. Introducem zoloft. De la 55kg ajunge la 70kg si nu vrea sa iasa din casa, vede doar filme pe internet sau jocuri. In februarie 2019 neuropsichiatra schimba risperdal cu abilify. Incercam cu niste cursuri de grafica pe calculator, cand i se dau teme nici aici nu vrea sa mai mearga, aceeasi opozitie. Neuropsichiatra vrea sa o introduca intr-o comunitate terapeutica (traim in italia), nu stim daca ii poate fi de folos sau din contra. Acum e acasa, e mai bine, iese (cu greu) din casa, dar nu are (si nu a avut) prieteni de seama ei. Cu terminarea scolii vedem ca se simte mai rau, stie ca trebuie sa repete anul. Am citit despre fenomenul hikikomori si ne-a speriat si mai mult. Nu stim cum s-o ajutam, cum sa ne comportam. Neuropsichiatra zice ca nu e importanta eticheta bolii si ca singura solutie este comunitatea terapeutica. Ce se poate face? Cum putem sa o ajutam? Mulțumesc frumos

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Asberger, depresie psicotica, hikikomori, cum sa o ajut pe fiica mea?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.