Clickmed
programare rapida la medic

Anxietate si atacuri de panica? Ajutor? raspuns medic

Anxietate Psihologie si psihoterapie
Intrebare postata de Utilizator11552847005 cu 5 ani in urma

Buna ziua forum !

Am 24 de ani si M-am gandit sa apelez si la cateva sfaturi din partea voastra. Sa incep cu inceputul. Am avut parte de o viata foarte liniștită, nici o data nu am avut probleme de sănătate. Vara ce tocmai a trecut a fost una excelenta, pot spune ca una din cele mai bune din viață mea. Dar intorcandu-ma in tara, la maxim o luna, au inceput sa apara problemele. Intr-o seara facand baie, au început niste palpitatii foarte mari, m-am speriat, am iesit repede din cada si m am intins in pat. Imi simteam pulsul in tot corpul foarte puternic. Mai apoi, zilele ce au urmat, am fost ametita, mai ales cand mergeam cu autobuzul. Intr-o seara am mancat, si cand m am ridicat de la masa m-a luat o amețeală foarte puternica, niste transpiratii foarte puternice, ba calde ba reci, o stare de frica si agitatie enorma si am decis sa plec la urgență. Acolo mi au facut ekg, vreo 2 serii de analize de sange, mi au facut calciu intravenos si vitamina c si mi au recomandat magneziu. Si am plecat acasa.dim seara aia a inceput cosmarul. Tot timpul simteam ca o sa mor, ca am o boala incurabila, ca sigur medicii nu mi au facut bine analizele si etc. Am fost la numerosi medici de atunci. Neurologi, ginecologi, cardiologi, mi-am facut analizele etc. Toti mi-au cam spus aceelasi lucru. Ca sufar de anxietate si panica. Mi au recomandat coaxil, magneziu, magnerot pentru inima( pentru ca avem si palpitatii) medicul cardiolog făcându mi ekg, doppler mi a zis ca inima mea e perfect santoasa si am aveste palpitatii de la frica si stres. Ameteala m-a chinuit cel mai mult. Mergeam pe strada si simteam ca plutesc. Acum sunt ceva mai bine. Incerc sa ma lupt cu mintea mea. Singura mea probleme eate această idee ca totusi as fii bolnava si medicii inca nu au descoperit. Mentionrz ca tensiunea e mai tot timpul 12.0 si pulsul variaza intre 75-100.Va rog un sfat din partea celor care au trecut prin asa ceva mi-ar fi de real folos. Va mulțumesc mult

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Anxietate si atacuri de panica? Ajutor?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

psih.Bogdan Pîrtoacă Mpsih.Bogdan Pîrtoacă este un medic autorizat SFM (acum 5 ani)

Bună ziua! Din păcate foarte multe persoane se confruntă cu stări asemănătoare cu ale dumnavoastră. Este clar că în urma investigațiilor pe care le-ați realizat, din punct de vedere medical nu a fost descoperită nici o afecțiune, așadar sunteți sănătoasă. Este adevărat că intensitatea simptomelor vă sperie și că probabil nu aveți o explicație pentru ceea ce vi se întâmplă. Aceste lucruri le puteți afla la începutul la începutul oricărui proces psihoterapeutic.
Panica și anxietatea pot fi ținute sub control, se pot trata. Pentru aceasta este nevoie de psihoterapie și în unele situații de medicație prescrisă de medicul psihiatru.
Ghidurile interanționale din domeniu recomandă psihoterapia cognitiv-comportamentală pentru tratarea problemelor legate de anxietate și panică.
Dacă aveți alte întrebări vă rog să mi le adresați.

Cu cele mai bune gânduri,
Bogdan Pîrtoacă

Psihoterapie cognitiv-comportamentală

Disponibil pentru psihoterapie online.

Telefon: 0726328907
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Utilizator11552847005 (acum 5 ani)

Multumesc mult de tot pentru raspuns! Cred ca voi incepe cateva sedinte de paihoterapie. Sper sa ma fac bine cat mai repede. Imi doresc asta din suflet. O zi buna!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11552847005
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11552847005
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11566279688 (acum 4 ani)

Buna.prin asta am trecut shi eu....3 luni practic nu mam ridicat din pat.chemam ambulantsa in fiecare zi.am cheltuit mii de lei(md.)diferite analize..tot organu partsial mi lam controlat..tot bine..dar eu in mintea mea credeam ca medicii ceva ascund...ca sunt grav bolnava...pot sa va spun ca am eshit singura din tot asta fara nici un medicament..am citit luni intregi despre asta...in momentu cela nu mam ghindit ca o sa es din tot asta..e foarte strashnic cind eshti in asha stare ...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11566279688
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11566279688
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11573412710 (acum 4 ani)

Ai reușit sa scapi de aceste stări ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11573412710
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11573412710
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.