Clickmed
programare rapida la medic

Ce boala as putea sa am ? Depresie, anxietate, anemie, halucinatii? raspuns medic

Depresie majora Depresie Anxietate si stres Anxietate Anemie Tulburare bipolara
Intrebare postata de Utilizator21549038968 cu 5 ani in urma

Buna seara, as dori sfatul unui medic sau unui specialist, daca se poate sau unei persoane sau mai multor persoane car mai trec sau au mai trecut prin aceasta problema cu care ma confrunt.
De foarte mult timp, nu stiu exact de cat timp cu aproximatie au inceput sa-mi apara tot mai multe ganduri obsesive sau intruzive sau ganduri care nu le doresc in capul meu precum daca vad un foarfec imi vine sa-mi tai mana sau sa mi-l bag in ochi, daca vad un cutit ma duce gandul sa ma sinucid sau sa omor pe cineva sau sa-mi tai gatul sau alte diferite ganduri cand vad tot felul de lucruri si am inceput astfel sa ma indepartez de ele sa nu le mai am in preajma mea si sa ma feresc de ele crezand ca intr-o buna zi o sa se intample chestia asta.
A doua chestiune ar fi ca ma simt incapabil sa mai fac ceva, chiar si sa merg un lucru banal pentru unii, au inceput sa ma doara picioarele, sa simt ca ma prabusesc pe strada sau in fata unei masini sau sa cad de pe scariile autobuzului, sau sa se deschida usa autobuzului si sa nu-mi dau seama ca s-a deschis, simt ca sunt confuz cu toate aceste lucruri imi vin ca niste ganduri prin minte.
A treia chestiune este ca atunci cand se vorbeste cu mine nu sunt atent sau doar aprob da da sau ii dau dreptate de fiecare data persoanei respective fara sa am o parere a mea personala sustinuta de argumente si asta mi se intampla aproximativ cu toti oamenii, nu sunt atent la ce se vorbeste cu mine si gandul meu nu e nici in alta parte, parca am mintea goala, nu-mi trece nimic prin cap ca si cum m-as gandi la altceva cand persoana respectiva ar vorbi cu mine.
Alta chestiune cu care ma confrunt orice activitate pe care as face-o sport, fotbal, alergat, tenis, baschet nu-mi provoaca un sentiment de fericire, ma simt tot mai suparat trist nefericit.
Si cea mai mare problema pe care as putea spune-o ca as avea-o ar fi ca sunt in autobuz de exemplu si cred ca oamenii se uita urat la mine si au ceva cu mine vor sa-mi faca ceva rau, sa ma manipuleze sau sa ma influenteze la lucruri rele, ma uit la privirile lor ma sperii si ma intorc repede nu reusesc sa il privesc mai mult timp in ochi sau sa ma uit atent la trasaturile lui, apoi cand ajung acasa chiar si cu parintii vad aceleasi lucruri ma sperii de ei sau nu vorbesc deloc sau fac aceleasi lucruri aprob si tot aprob, nu vad altceva decat aceste lucruri.
Pot spune ca iau de o perioada de timp antidepresive INVEGA, ABILIFY dar nu vad niciun efect din partea lor, fac si psihoterapie dar parca degeaba toate si simt ca nu pot depinde de mine incerc sa ma bazez pe cineva de fiecare data.
O solutie la aceasta problema, multumesc si daca se poate mai repede.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce boala as putea sa am ? Depresie, anxietate, anemie, halucinatii?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

psih.Bogdan Pîrtoacă Mpsih.Bogdan Pîrtoacă este un medic autorizat SFM (acum 5 ani)

Bună ziua!

Vă recomand să verificați cu medicul sau psihologul dumneavoastră diagnosticul pe care l-ați primit.
INVEGA și ABILIFY sunt medicamente antipsihotice.
Până acum ați auzit sunete sau voci sau ați văzut persoane sau lucruri care nu nu erau reale? Din descrierea dumneavoastră nu reiese acest lucru. Simptomatologia descrisă se asociază mai degrabă cu tulburarea obsesiv-compulsivă.
Dacă aveți întrebări suplimentare vă rog să mi le adresați.

Psihoterapie cognitiv-comportamentală

Disponibil pentru psihoterapie online.

Telefon: 0726328907
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie majora.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Utilizator21549038968 (acum 5 ani)

Buna ziua, multumesc de raspuns.
Nu, nu am auzit sunete sau voci sau sa vad persoane care nu sunt reale sau care nu exista, sa inteleg ca tratamentul trebuie schimbat ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21549038968
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21549038968
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
psih.Bogdan Pîrtoacă Mpsih.Bogdan Pîrtoacă este un medic autorizat SFM (acum 5 ani)

Bună ziua!

Chestiunea medicației o puteți discuta cu medicul dumneavoastră curant. Recomandarea mea este să cereți și a doua sau a treia opinie referitoare la diagnostic și tratament de la alți medici psihiatri. De asemenea vă recomand să faceți psihoterapie cognitiv-comportamentală care reprezintă tratamantul psihoterapeutic indicat pentru tulburarea obsesiv-compulsivă.

Numai bine!

Psihoterapie cognitiv-comportamentală

Disponibil pentru psihoterapie online.

Telefon: 0726328907
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.