Clickmed
programare rapida la medic

Acum 2 ani am inceput sa sufar de anxietate si atacuri de panica in urma decesului a doua persoane dragi din familie.Prima data am mers direct la psihiatrie deoarece am crezut ca am luat-o razna. Mi-a prescris antidepresive si vitamine. Partea p***a a fost ca antidepresivele provoaca foame iar eu sunt o persoana sp***a care mananca foarte putin, dupa 3 zile simteam ca am o gaura in locul stomacului si mi s-a facut foarte rau si am ajuns la pat.Am vorbit cu medicul de familie si mi-a prescris alprazolam jumatate de pastila seara inainte de culcare si jumatate ziua, la nevoie. In plus, am facut terapie un an de zile, m-a ajutat foarte mult deoarece ajunsesem sa imi fie frica sa mai ies din casa (de teama sa nu fac atac de panica). Pana luna trecuta nu am mai avut probleme, dar eram obosita si flamanda intr-o zi si am avut o stare foarte p***a psihic, agitatie si am facut atac de panica. Apoi in alta zi la fel si uite asa, creierul meu s-a gandit ca trebuie sa intre in alerta permanenta din nou si sa fac atac de panica zilnic si in fiecare noapte (adorm si ma trezesc cu atac de panica, fara sa fie legat de vreun vis). Am observat ca seara nu mai functioneza doar jumatate de pastila de alprazolam ca sa reusesc sa adorm, trebuie sa iau o pastila intreaga si nu doresc lucrul acesta. Am mai luat si ziua cate o jumatate cand simt ca anxietatea este in punctul maxim. Am incercat Mentat dar imi da o stare de ameteala si irealitate si ma sperie si mai tare lucrul acesta. As vrea sa stiu daca exista un anxiolitic similar alprazolamului dar care sa nu dea dependenta.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Exista vreun anxiolitic natural sau care sa nu dea dependenta?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (8)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 5 ani)

Buna ziua! Singurul anxiolitic natural care nu da dependenta este psihoterapia, si va recomand psihoterapie cognitiv-comportamentala. Altfel, orice medicamente ati lua, nu vor rezolva cauzele atacurilor de panica (aveti un creier care va semnalizeaza ca sunt lucruri care nu ii convin), iar in timp, organismul obisnuindu-se cu substanta, va trebui sa cresteti doza sau sa schimbati medicatia - in loc de a invata lucruri noi despre dvs, care sa va ajute sa cresteti in manifestari si in gandire...
Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Utilizator21546003194 (acum 5 ani)

Va multumesc mult pentru raspuns. Intr-adevar psihoterapia m-a ajutat si data trecuta! Imi este frica de frica, stiu ca suna absurd, dar tocmai frica de atacuri imi cauzeaza atacurile. Cauza lor este interna, simt anumite simtome in organism (agitatie, tensiune musculara, durere in piept, respiratie ingreunata) iar creierul meu intra in alerta si declanseaza panica. Voiam ceva care sa stopeze aceste simtome deoarece ma gandeam ca neac***a simptomele, creierul nu ar mai intra in alerta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21546003194
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21546003194
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11559858732 (acum 4 ani)

Buna. Ai găsit ceva anxiolitic natural? As vrea sa știu ca și eu ma lupt cu stările ce leai descris și sincer mie frica sa iau medicamente. Mulțumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11559858732
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11559858732
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11610129603 (acum 3 ani)

dar pentru somn neodohnitor si ziua stari de agitatie si stress

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11610129603
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11610129603
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator 373w82828 (acum un an)

Buna! Am aceeași problema, crezi ca putem vorbi?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator 373w82828
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator 373w82828
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11591521064 (acum un an)

Bună eu ma lupt cu depresia și anxietatea de 3 ani, am luat Cymbalta de 60 mg 2 ani și 7 luni când am avut o cădere asa brusca încât am ajuns la spital la socola iasi unde am avut norocul sa o cunosc pe dna doctor Bejan Monica un om super care ma internat 16 zile cu schimbări de tratament și eu cu rasul plansul la un moment dat a început sa reacționeze tratamentul dimineata iau antidepresiv Asentra am ajuns la 50 mg acuma, seara tivotril de 2 mg plus vit d ca aveam carenta mare mi a dat de 4000 și acid folic și fier ca avem mare lipsa acuma am aproape 3 luni și ma simt bine dar încerc sa stau departe de gânduri negative și de problemele la altii.
Mergeți la dna dr e cu adevărat superba și foarte bună. Ii mulțumesc din toată inima sa fie sănătoasă

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11591521064
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11591521064
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11610129603 (acum 3 ani)

oboseala dupa somn ma. trezesc tot obosit si ziua sunt agitat si tensionat

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11610129603
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11610129603
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum 8 luni)

Bună...eu ma confrunt de 14vanii cu asa cv....dar îmi aduc aminte de prima data când mam inbonlavit 2 luni am umblat sa mi gaseasca ce am. Dar în fine ,facem atacuri de panica din 1 în ora și asa am stat 2 luni fără tratament...în final ma luat salvarea și ma dus la sp Colentina din Buc acolo dr de la camera de garda mia zis tu esti sănătoasă tun ai at de panica ..anxietate iei tr și îți va trece...acum afara o asistenta ce îmi zice linistestete ca ajungi la nebuni la sp 9 jur ca ,,,când am auzit asta am ingetat de frica ...mía dat tratament heipram de 20 mg și Lorazepam de 1 mg și într.o luna ma m pus pe picioare dar precizez ca am fost rauuuu de tot ....în același timp ce luat tratament eu avem în mana o carticica cu acatistul sf Nicolae asta am avut în casa aici m am rugat ...dar îmi facea bine credință în Dumnezeu 🙏🙏🙏 m am făcut bine după un an jumate re untasem la pastile ..binenteles cu dr psihiatra care mergeam in fie are luna...în fine după 6 anii am avut accident de mașină ..eram în mașină la cv și a av accident care a murit o persoană și din seara acea a revenit iar atacurile de panica . Anxietate...cv depresie și pana în prezent iau iar medicamente doar ca crizele le fac foarte rar și cu simptomele schimbate în mai rău...care înainte nu ereau asa urate...m am obișnuit iau câte un lorazepam de 1m sub limba sau dacă e mai rău iau un diazepam dar numai la nevoie...și zilnic 1 pe zi de HEIPRAM de 20 mg....vreau sa spun ca mie lorazepamul nu mia dat nici un fel de dependenta...care normal aceste medicamente din clasa benzaminelor zice ca dau dependenta.....mie nu mia dat...doar atunci după 1 an jumate de tratament 2 săptămânii am fost agitata dar am trecut repede de stările alea ca mergeam la biserică și credință ajuta mult.....iar acum cum iau doar la nevoie este ok fără dependenta...și ma mai și controlez când se poate......dar cum am spus am fost rauuuu rauuu de îmi erea frica sa vb despre asa cv ca ma lua atacul de panica....sanatate și credință în Dumnezeu 🙏🙏🙏🙏

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de [email protected]
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de [email protected]
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.