Clickmed
programare rapida la medic

Daca diagnosticul meu este corect?

Schizofrenie
Intrebare postata de Utilizator21542615334 cu 5 ani in urma

Acum 18 ani am fost diagnosticat cu schizofrenie paranoida.De atunci urmez tratament cu antipsihotice si nu am avut nicio recidiva.Ma simt relativ bine:din cand in cand mai apare anxietatea(cand trebuie sa merg la Comisia pt Pensie) si uneori am cate o interpretare deliranta.Am avut multe dificultati din cauza schimbarii orasului in care locuiesc,o lunga disputa cu niste vecini care ne-au dat in judecata pe motiv ca ne-am construit casa prea aproape de curtea lor,existenta sub acelasi acoperis a unui cumnat agresiv verbal,impulsiv,care ne jigneste pe toti ceilalti(mama,sora si pe mine).Dificultatile create de acestea s-au manifestat prin depresie,anxietate si ostilitate reprimata in mare parte.Toate dificultatile amintite au aparut dupa ce am fost sub tratament si cu toate ca au fost uneori intense,nu am recidivat.Contextul in care mi-a aparut boala(schizofrenia) a fost cel al unui mariaj nereusit plin de o atmosfera incordata,barfe,consum de alcool exagerat(chiar si eu consumam mult alcool).M-am imbolnavit in contextul in care cel putin fostul socru mi-a dat de inteles explicit ca nu eram binevenit iar fosta sotie si soacra erau de partea mea sau de partea lui in functie de interes lor.Tematica delirului atunci a fost erotica,micromanica iar halucinatiile erau de aceeasi natura.Intrebarea mea e ca de la acel episod psihotic eu nu am avut nicio recidiva si m-am simtit relativ bine iar cand m-am simtit rau a fost motivat de schimbarile in mediu apropiat,amintite.Am un psihiatru dar nu indraznesc sa-i adresez intrebarea pt ca ma tem ca raspunsul ar fi unul care ar duce la pierderea pensiei de boala.Dupa atatia ani de pensie si fara contact cu profesia mea(psiholog) nu cred ca as mai face fata.Am 47 de ani!Multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Daca diagnosticul meu este corect?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.