Clickmed
programare rapida la medic

Ma poate ajuta cineva va rog frumos cu un sfat? raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de Utilizator11537833710 cu 5 ani in urma

Buna ziua!Ma numesc Andreea,am 21 de ani,sunt studenta si am postat aici pentru a va cere un sfat.
Eu si cu parintii mei avem de aproximativ 5 ani o relatie toxica pentru ca eu nu am mai suportat toate supararile,criticile,afirmatiile si amenintarile verbale pe care acestia mi le faceau,am incercat sa discut cu ei,sa le spun ce m deranjeaza,m-am comportat frumos cu ei,mereu am fost un copil cuminte dar nimic nu i-a multumit,nici macar sa ii iau cu lugu lugu,de aceea va rog sa mai imi spuneti ce optiuni as mai putea incerca pentru a imbunatati relatia dintre mine si ei,pentru ca pana si prietenul meu se intelege mult mai bine cu ei decat mine.Mentionez ca parintii mei au o relatie mai tumultoasa cu multe momente cand nu se respecta si se critica,contrazic,jignesc,iar altele cand sunt ok unul cu celalalt,ei o singura data au stat despartiti cand eram eu mica dar s-au impacat datorita mie care am plans dupa tata.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ma poate ajuta cineva va rog frumos cu un sfat?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 5 ani)

Buna ziua, Andreea! Te sfatuiesc sa incepi psihoterapie cognitiv-comportamentala si terapie de dezvoltare personala, astfel incat prin schimbarile produse in tine, parintii tai sa nu mai aiba posibilitatea sa se "agate" de tine. Ei te cunosc foarte bine, dupa cum, de altfel, si tu ii cunosti pe ei; stiu cum sa te enerveze si sa te cicaleasca, ei stiu cum vei reactiona de fiecare data - repet, tine seama de ceea ce si tu stii foarte bine despre ei!! Pentru inceput, cand te ataca/critica/enerveaza, abordeaza un alt comportament decat cel avut pana acum! Ei stiu ca te enervezi? Atunci, fii calma - intra in camera ta sau iesi din casa, citeste, pune-ti castile pe urechi etc. Ei se "hranesc" cu nervii tai, iar tu le oferi de buna voie aceasta hrana. Opreste-te! Fii tu cea care iti hotarasti comportamentul, nu te mai lasa condusa si manip**ata! Gandeste-te mai mult la tine, la viata ta, la posibilitatile de a pleca de langa ei, cu burse, cu studii samd. Daca vrei sa mai discutam, ma poti contacta la adresa d email stef.budacu@ adresa_web_filtrata . Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.