Clickmed
programare rapida la medic

Poate fi sifilis?

Boli cu transmitere sexuala Infectii Sifilis
Intrebare postata de Utilizator21535383038 cu 5 ani in urma

Buna! Ma simt foarte rau in ultimul timp,dureri acute la incheieturi si de cap,mi-a scazut enorm vederea si mi-am facut tot felul de analize.Am facut inclusiv ptr sifilis,respectiv VDRL ,care mi-a iesit 0,5,iar TPLA cantitativ ,care a iesit 16,67.Intrucat locuiesc la sat,am incercat sa merg la clinica dermato venerice din Timisoara si era plin acolo,parca toata Timisoara era adunata...plus ca am avut o experienta foarte aiurea in 2015,cand am facut aceleasi analize,tot la Synevo si pe cand le-am scos,cu sala de asteptare plina de pacienti,asistenta a strigat tare...Sa vina doamna doctor ca avem unul cu sifilis aici...A cazut cerul pe mine,cred ca am imbatranit 10 ani atunci,numai datorita privirilor celor din jur.M-am dus la un medic dermatolog,care se tot uita prin carti,nestiind ce sa imi spuna,ca intr-un final sa zica ca am sifilis si sa ma duc la spitalul de dermato venerice.Mergand acolo,mi s-au facut din nou analizele si doctorul de acolo a zis ca nu e sifilis,ca am avut,dar cumva l-am tratat,probabil luand niste antibiotice in trecut, dar preventiv sa imi faca niste Moldamin sau Penicilina.Eu stiam ca sunt alergic Penicilina,intrucat am facut soc anafilactic pe cand eram in armata,dar ei m-au testat,au zis ca e ok si mi-au tras doua Moldamine .Dupa doua saptamani,in locul unde am primit injectiile,s-au umflat bucile,pe o suprafata de 10 cm patrati,pe fiecare,aparusera ceva ca niste dealuri mici,zeci de chestii din alea,m-am dus din nou la dermatologie,aia s-au mirat,ca nu au mai vazut vreodata asa ceva ,mi-au dat ceva unguent si cam asta a fost...Imi e teama sa nu fi recidivat boala,sa inceapa acum sa se manifeste,ideea e ca nu mai am avut nici o relatie sexuala de cand mi s-a intamplat faza cu bubitele pe fese,din 2015 , dar marea problema e, ca am un copil,in varsta de 7 ani,pe care il cresc singur de cand avea 1 an si imi e teama sa nu ia ceva de la mine sau sa nu ramana pe drumuri daca orbesc sau mor naibii de la asta.Deja umblu ca un zombi,ma tot gandesc cum sa rezolv problema,nu e vorba de injectii,dar imi e teama ca daca mai am sifilis si iau Penicilina sau Moldamin, sa nu fac iar vreun soc anafilactic.Intrebarea era..daca VDRL ul e de 0,5 si TPLA - ul de 16,67,e posibil sa fi recidivat boala sa fie in faza avansata sau terminala?Singura chestie ce mi-a iesit pe penis a fost o buba tare,opaca,ca o cupola semitransparenta,de vreun cm,ce semana cu un furuncul,acum vreo 20 de ani,atat.Dar a trecut repede si nu am mai bagat de seama.De atunci nu am avut alt simptom si nu credeam ca voi ajunge sa trec prin asa ceva.Am 50 de ani,imi e jena sa apelez in direct la un medic,dupa experientele ce le-am avut,dar nici nu vreau sa ma trezesc paralizat sau orb din cauza treponemei.Va rog,daca e cineva in masura sa precizeze natura rezultatelor de mai sus,va multumesc anticipat pentru ajutor si intelegere.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Poate fi sifilis?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.