Clickmed
programare rapida la medic

Ce as putea face pentru a scapa de aceasta problema? raspuns medic

Depresie Atac de panica Anxietate
Intrebare postata de george1997 cu 6 ani in urma

Buna ziua. Am varsta de 20 ani si cu un an in urma cred ca am suferit un atac de panica. Eram la locul de munca si dintr-o data am simtit cum incep sa vad incetosat si sa mi se faca foarte cald iar inima sa imi bata foarte repede. Din cauza aceasta am mers la urgente unde mi-au facut analize si ekg(tin sa mentionez ca am fost operat la varsta de 4 ani de Defect Septal Atrial). Analizele au iesit bune si totul era in regula, am fost la un medic cardiolog pentru un control amanuntit si acelasi lucru, toate bune. Dar cateva saptamani aveam o stare p***a continua, dar totul a trecut dupa aproximativ 2 luni. In urma cu o saptamana, in timpul unui interviu am simtit aceleasi simptome si am ajuns acasa, unde ma simt in siguranta. Tin sa mentionez ca imi este frica sa ies din casa, am incercat astazi sa ies si dupa 5 minute m-am intors. Simt cum vederea este putin neclara, picioarele si mainile imi amortesc putin si nu ma pot concentra asupra niciunui lucru. In casa ma simt in siguranta dar si aici uneori ma doare putin capul si in timp ce stau pe scaun am impresia ca voi cadea. Nu stiu ce pot face, nu ma simt de parca as fi eu.Am incercat sa merg si la medicul de familie, dar nu am putut rezista si m-am intors acasa, simteam o senzatie de discomfort. Va rog daca se poate sa imi oferiti niste solutii cat se poate de utile. Va multumesc mult!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce as putea face pentru a scapa de aceasta problema?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 6 ani)

Pentru a putea primi un raspuns adecvat va recomandam sa mergeti la un control medical. Articol de interes: //sfatulmedicului.ro/Anxietate-si-atac-de-panica/masuri-imediate-in-cazul-unui-atac-de-panica_16180

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Bună ziua,

Atacul de panică este descris şi explicat prin relaţiile care apar între sentimentul de frică, senzaţiile corporale (simptomatologia fizică), cogniţiile catastrofice (interepretările eronate pe care le faceţi senzaţiilor corporale) şi comportamentul de evitare.
Interpretările catastrofice pot fi legate de moarte (atac de inimă, atac cerebral), pierderea controlului (leşin, a înnebuni) şi/sau a te face de râs în public.
Interpretările intensifică anxietatea, iar aceasta, la rândul ei, intensifică senzaţiile corporale, intrându-se astfel, într-un cerc vicios.
Teama de a nu avea un nou atac de panică, îngrijorarea excesivă contribuie la evitarea activităţilor şi a situaţiilor asociate cu posibila apariţie a senzaţiilor fizice.
Aceste comportamente evitative, de siguranţă (exemplu: RENUNT LA ACTIVITATILE SPORTIVE) reduc anxietatea pe termen scurt dar, pe de altă parte, nu fac decât să menţină interpretările catastrofice şi senzaţia de pericol permanent.
Simptomele de rău în afara casei însoțite de teama sunt date de agorafobie.

Direcţii de tratament in psihoterapie
Deoarece evenimentul critic în atacul de panica este interpretarea eronată, catastrofică a senzaţiilor corporale intervenţia vizează în primul rând modificarea acestor interpretari.
Există diverse metode pentru a realiza acest lucru: psihoeducaţie (oferirea de informaţii corecte), exerciţii de expunere interoceptivă, disputare cognitivă.
Renunţarea la comportamentele de siguranţă, efectuarea comportamentelor şi expunerea la situaţiile evitate sunt alte elemente importante ale terapiei.
Învăţarea unei tehnici de relaxare şi respiratie. Acestea ajută de asemenea la reducerea stării de activare generale şi eliberarea tensiunii din organism.


Sănătate și o zi bună!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Buna seara. Cauta un psihoterapeut specializat in psihoterapie cognitiv-comportamentalaș cauta-l pe internet, sa aiba referinte bune sau intreaba persoane in care ai incredere, sa iti recomande pe cineva. Dupa cum descrii, te indrepti catre agora fobie si nu e bine deloc! Daca doresti sa discutam, ma poti contacta si la adresa de mail stef.budacu@ adresa_web_filtrata
Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.