Clickmed
programare rapida la medic

Cum imi pot ajuta mama care sufera de depresie?

Depresie
Intrebare postata de membru242790 cu 6 ani in urma

Buna seara!Mama mea,a fost diagnosticata cu depresie de cativa ani buni,luand doxepin si anxiar.Tata,decedat de aproape un an,fiind bolnavior,ne-am concentrat atentia asupra lui,pe mama neglijand-o,fiind convinsi ca ea isi poate purta singura de grija fiind o persoana care frecventa medicii destul de des.Dupa moartea tatalui,a inceput sa acuze diverse dureri.Mergand din medic in medic(generalist,cardiolog,dermatolog,reumatolog,endocrinolog,etc),toti mi-au sugerat ca ceea ce simte mama se datoreaza depresiei si sa consultam un psihiatru.Din aprilie(dupa moartea tatalui) si pana la inceputul lui octombrie 2017,a fost cat de cat bine.In octombrie nu stim ce s-a putut intampla de a inceput sa refuze sa manance,sa-si ia medicamentele,sa iasa din casa.Noi,toti cei apropiati,am incurajat-o sa se miste,sa faca minimul necesar,uneori fiind mai duri cu ea.In loc sa o ajute cuvintele noastre,au adancit-o mai mult in depresie.La mijlocul lui noiembrie,a fost internata in spital la Moinesti,jud Bacau,diagnostic fiind depresie severa cu episoade psihotice.La externare nu era mai bine,in spital refuzand sa manance si nu-si lua nici medicamentele.Acum ia venaflaxin dimineata si seara anxiar si 1/2cp de mirzaten(sper ca am scris corect denumirea).Starea ei nu s-a ameliorat deloc,doar daca insist cu ochii in lacrimi,mananca.Nu vrea sa mai mearga la nici un medic,nu vrea sa mai iasa din casa.Mentionez ca e bolnava si de diabet tip 2 si are si tensiune.Cum s-o ajutam?Ce ne sfatuiti sa facem?Va multumesc din suflet!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum imi pot ajuta mama care sufera de depresie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.