Clickmed
programare rapida la medic

Este vorba despre vaginism primar?

Disfunctii sexuale feminine Sex si probleme sexuale
Intrebare postata de MembruMobileAppmiruna_maftei cu 6 ani in urma

Am o varsta destul de inaintata si nu mi-am inceput viata sexuala. Nu am avut nici multe ocazii pana acum, insa de mai bine de jumatate de an sunt intr-o relatie stabila. Imi doresc sa fac asta insa atunci cand vine momentul, pur si simplu ma blochez. Ma panichez, ma incordez, nu mai interactionez cu partenerul. El ma intelege pe deplin, nu ma preseaza absolut deloc. Insa stiu ca deja devine frustrant, pentru ca cel putin, eu asa ma simt. Frustrata. Dezamagita de mine.
Intotdeauna am privit sexul cu repulsie (dar si ideea de a-mi introduce altceva in vagin: tampin, propriul deget, ustensilele ginecologice), desi nu am avut parte de agresiuni fizice/sexuale in trecut. Poate este din cauza modului abordat de parinti in ceea ce priveste prezentarea sexului. Totusi niciodata nu am avut o discutie 100% deschisa despre asta cu ei.
Simt si cred ca nu voi putea face asta niciodata.. imi doresc sa am o relatie normala si implinita, insa acest aspect ma impiedica.
Mentionez ca avem viata intima, insa fara penetrare. Reusesc sa ajung la orgasm pe alte cai si ma pot relaxa total, dar nu atunci cand vine vorba de penetrare. Din cauza asta, el a decis sa ma lase pe mine sa iau initiativa sa mergem pana la capat cand simt ca e cazul. Doar ca eu ma folosesc de orice pretexte (in mintea mea) extrem de banale pentru a amana momentul.
Ultima oara cand am incercat (oricum, nu s-a intamplat decat de vreo 3x dealungul relatiei), a preluat el initiativa si m-am panicat intr-atat de tare cand mi-am dat seama ca vrea sa incerce sa ma penetreze, incat am paralizat si nu mai interactionam deloc cu el, simtindu-ma violata. M-am deprimat si am inceput sa plang, abia atunci si-a dat seama si s-a oprit. Nu am dormit toata noaltea, m-am consumat, m-am intrebat ce e gresit cu mine, daca voi putea avea vreodata o relatie normala, daca solutia este sa ma despart de el si sa traiesc o viata in solitudine..
Am citit multe articole care spun ca odata cu inaintarea in varsta, vaginul se rigidizeaza si penetrarea este tot mai grea de facut. Ideea e ca penisul nu intra nici macar putin, parca acolo ar fi un zid de piatra sau nu exista spatiu pentru el. Am incercat candva si cu un deget, dar a fost oribil. A reusit sa il introduca putin de tot si nu pot descrie in cuvinte cand de inconfortabil a fost si cat de tare a usturat/durut.
Mentionez ca nu am absolut deloc probleme cu lubrifierea, ba cred ca din punctul acesta de vedere, sunt una dintre norocoase.
Nu stiu ce sa ma fac..cum sa procedez.. ma gandesc sa renunt la asta si sa ma impac cu ideea ca nu voi putea avea vreodata contact sexual cu cineva.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Este vorba despre vaginism primar?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.