Clickmed
programare rapida la medic

Buna ziua. Vreau sa stiu si eu care sunt principalele modalitati,tehnici,metode pentru a vindeca sau ameliora tulburarea obsesiv compulsiva(OCD)? Ce principii trebuie sa aplic? Care sunt cele mai importante tehnici de a face fata gandurilor acelea eronate din tulburarea obsesiv compulsiva?Stiu ca gandurile acelea sunt false dar imi provoaca mare anxietate si imi vin des...Vreau sa stiu si eu niste metode de a lupta cu tulburarea asta ,TOC-ul sau OCD.. Ajutati-ma va rog findca nu dispun de bani de psiholog..:(
NU dispun de bani pentru psihoterapie momentan,sunt elev si traim doar dintr-un singur salariu destul de mic.
Va rog frumos,pentru un psiholog sau psihoterapeut,sa ma ajutati macar cu cele mai importante tehnici si metode pentru vindecarea si inlaturarea TOC-ului sau macar ca pentru ameliorarea,rezistenta in fata aceste tulburari care ma mananca pe interior ,in suflet.:(

In ultimul timp imi vin foarte multe obsesii urate si fac foarte multe compulsii si practic trece ziua si eu fac numai obsesii si compulsii aproape.Ma simt rau.Va rog ajutati-ma va cer ajutorul disperat.TOC este o boala chinuitoare si ingrozitoare.:(
Momentan iau tratament medicamentos cu multe pastile antidepresive,anxiolitice si antipsihotice dar parca fara efect major si eficient.
Va multumesc din suflet anticipat .Va raman vesnic recunoscator daca ma ajutati.
Sufletul meu e plin de zbucium si tulburat..:(

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ma ajutati in lupta cu TOC?Sunt disperat.?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Aveți aici un exercițiu prin care să vă puteți controla gândurile obsesive:
„Stabiliţi-vă perioade pentru îngrijorări (numită și metoda musafirilor nepoftiți - potrivită mai ales pentru tratarea gândurilor obsesive).
Îngrijorările dumneavoastră vă contaminează lumea – apar peste tot, la orice oră. Este firesc să credeţi că nu aveţi control asupra lor, atât timp cât le întâlniţi la fiecare pas şi vă luptaţi cu ele prin strategii ineficiente. Este timpul să schimbaţi această abordare. Restrângeţi timpul şi spatiul pe care îl cedaţi îngrijorărilor, procedând astfel:
Preluaţi initiaţiva şi nu mai lăsaţi îngrijorările să comande când şi unde să vă opriţi asupra lor. Stabiliţi două perioade ale zilei, de câte 15 minute, pe care să le rezervaţi exclusiv îngrijorărilor. Realizaţi această activitate mereu în acelaşi loc. (De exemplu, dimineaţa între 7:00 şi 7:15, iar seara între 19:00 şi 19:15, în sufragerie, pe fotoliul din colţ.). Dacă apar îngrijorări pe parcursul zilei (cum este foarte firesc la început), nu vă fortaţi să le alungaţi din minte. Dimpotrivă, ascultaţi-le şi notaţi-le diligent, iar apoi amânaţi-le până la ora şi locul stabilite. Păstraţi o atitudine pacifistă în faţa îngrijorărilor: "Am înţeles îngrijorarea. Am notat. Voi reveni asupra acestui lucru la ora şi locul pe care le-am stabilit." Tineţi minte că supresia nu face decât să le întărească. Procedaţi diferit: acceptaţi ca îngrijorările să apară, dar nu le daţi curs până la ora şi locul stabilite.Pe parcursul zilei, focalizaţi-vă pe agendă şi îndepliniţi-vă obiectivele. Când se face ora pe care aţi rezervat-o îngrijorărilor, aşezaţi-vă în locul stabilit şi începeţi să vă îngrijoraţi. Daţi frâu liber îngrijorărilor. Luaţi lista pe care le-aţi notat pe parcursul zilei şi nu vă înfrânaţi. Oricât de multe ar fi, oricât de gălăgioase, sunt doar gânduri. Le puteţi face faţă, aşa cum sunt. Nu încercaţi să le alteraţi, nu încercaţi să le înlocuiţi cu gânduri pozitive. Sarcina dumneavoastră este de a le urmări aşa cum sunt. Doar aşa veţi putea învăţa, prin proprie experienţă, că puteţi tolera orice îngrijorare.Respectaţi-vă programul. Nu faceţi altceva în acel interval de timp decât să vă îngrijoraţi în locul pe care l-aţi stabilit. Atenţie! La început veţi fi asaltat de numeroase îngrijorări. Cu toate acestea, nu prelungiţi perioada de îngrijorare. Veţi avea suficient timp pentru ele în următoarea perioadă. După un timp, practicând constant acest exerciţiu, veţi descoperi că îngrijorările se împuţinează şi nu vă mai apar în minte lucruri noi – veţi simţi că nu mai aveţi cu ce umple cele 15 minute. Cu toate acestea, nu scurtaţi perioada de îngrijorare. Reluaţi îngrijorările pe care le-aţi notat pe hârtie, din nou şi din nou până la încheierea programului. Veţi descoperi astfel cum în locul anxietăţii obişnuite, îngrijorările nu fac decât să vă plictisească.”
Pe lângă acest exercitiu, găsește o metodă de relaxare, meditație sau chiar activități sportive.

Sănătate!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Tulburari psihice.

Inscrie-te aici!
Advertisement
AlynLion (acum 6 ani)

Multumesc mult pentru sfat/tehnica doamna psiholog Roxana Patrascu!Multa sanatate si dvs.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de AlynLion
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de AlynLion
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.